Plzeň je teď hokejovou baštou, těší Kubalíka. S Francouzem je pojí mámy

Foto: Aleš Krecl, Český hokej

16. května 2019, 8:33

Adam Bagar

(BRATISLAVA, od našeho zpravodaje) Dominik Kubalík v Bratislavě vystřídal na pokoji už dva parťáky, po Robinu Hanzlovi bydlí v dějišti letošního MS s Pavlem Francouzem.

„Ale nemyslím si, že bylo tak jasné, že budeme s Francíkem bydlet spolu. Ani jsem nevěděl, jestli gólmani někde nejsou sami. A hlavně jsem nevěděl, že Robin odjede, jinak bych s ním zůstal," hlásí Dominik Kubalík ke svému novému spolubydlícímu.

Ačkoli je mezi nimi pětiletý rozdíl, odmala se dobře znají. Nejen díky kamarádství Kubalíkova bratra Tomáše s gólmanem Colorada. Oba reprezentanty spojují jejich maminky, respektive jejich práce v jednom z kosmetických salónů v Plzni.

„Rodiče od Francíka to vlastní a moje máma s mámou od Kuby Jeřábka tam mají dva stoly, kde dělají nehty."

„Máma už tam dělá tak deset let. Ale že by to bylo hokejové doupě, to bych ani neřekl. Jenom prostě dělají na stejném místě. Rodiče od Francíka to vlastní a moje máma s mámou od Kuby Jeřábka tam mají dva stoly, kde dělají nehty," prozrazuje Kubalík.

REPORTÁŽ: Představení Domu českých fanoušků Bratislavě »

Párkrát už tam zavítala také jeho partnerka. „To ano, ale že bych jim dělal nějakou reklamu a posílal tam lidi, to ne. Myslím si však, že si vedou velmi dobře, lidi si to chválí," ví útočník, který je ve výběru jedním z mnoha zástupců plzeňského hokeje.

Za Plzeň si zahrálo osm reprezentantů z Bratislavy

„To je úplně super, že je tady tolik kluků z Plzně. Je vidět, že se to tam dělá dobře. Že to tam vychází. Že se daří vychovávat kluky. Jsem za to jen rád, protože se spolu dlouho známe. Pro mě je to taky plus," těší třiadvacetiletého útočníka Ambri-Piotty.

Míříte do Bratislavy? Přečtěte si velký fanouškovský manuál! »

Kromě něj a Pavla Francouze v Plzni hokejově vyrůstali také Michal Moravčík, David Sklenička a zkušenosti s tamním hokejem mají ještě Jan Kovář, Milan Gulaš, Jan Rutta a Dominik Simon. „Plzeň je teď hokejovou baštou," zakončuje s úsměvem Kubalík.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz