Právě vychází druhé přepracované vydání knihy Agilní metody řízení projektů

Eduard Kunce je dlouholetým propagátorem Agilních a Lean praktik Zuzana Šochová, Agile Coach a certifikovaná školitelka Scrumu

V roce 2014 v nakladatelství Computer Press vyšla kniha "Agilní metody řízení projektů" od autorů Zuzany Šochové a Eduard Kunce. Od té doby bylo několik úspěšných dotisků, až v srpnu 2018 byla kniha zcela vyprodaná. To byl vhodný okamžik pro refresh knížky a její přepracování. Druhé aktualizované vydání vychází 16. 5. 2019.

"V dnešní době se z Agilního řízení stalo zaklínadlo na všechny problémy firem, od nejmenších po největší korporace. A i proto je potřeba se neustále vracet k myšlenkám a principům, které stojí za Agilními nástroji a procesy. Toto právě najde čtenář v našem upraveném vydání, kde najde nejen popis metodiky a případové studie, ale hlavně i vysvětlení, proč jsou věci jak jsou a nad čím je potřeba se zamyslet," říká Kunce, jeden z autorů.

"Agilní řízení se samozřejmě také vyvíjí, hlavně díky tomu, jak se dostává i mimo oblast IT či jak proniká do stále větších společností," doplňuje spoluautorka Šochová a dodává: "Vyprodání původního vydání byla skvělá příležitost udělat knížku opět aktuální a také více vizuální. Z očekávané malé změny se nakonec stala změna velká a kniha je razantně přepsaná. Většina kapitol se změnila, části textů byly zahozeny, napsány znova či přibyly úplně nové části. Přibyly case studies, diskutujeme Spotify model a nakreslila jsem spoustu obrázků, které text velmi dobře doplňují. Z druhého vydání máme velkou radost."

Kniha je praktickým průvodcem pro všechny, kdo se chtějí dozvědět, co Agile a Agilní řízení je. Jak s Agilitou pracovat, jak pomocí ní úspěšně řídit projekty. Co znamenají termíny jako Agile, Scrum XP, Kanban. Jak Scrum jakožto nejúspěšnější Agilní praktiku zavádět, čeho se vyvarovat, co funguje a co ne. Jak zavádět změnu do týmu, jak provádět Agilní transformaci společnosti. Jak řídit spolupráci s dodavateli, co je to Agilní kontrakt. Kniha představuje ucelený soubor informací od úplně základních až po složitější postupy tak, aby byla neustále praktickým zdrojem informací.

"Knihu opět vydává vydavatelství Computer Press. Zvolili pěkný čtvercový formát a veškeré ilustrace jsou tištěny barevně, což knížku dělá velmi vizuální," říká Šochová.

O autorech

Zuzana Šochová, Agile Coach a certifikovaná školitelka Scrumu (Certified Scrum Trainer - CST), má více než 15 let zkušeností v IT. S implementací Agilních přístupů a Scrumu pomáhala nejrůznějším společnostem nejen v Evropě, ale i v Indii, jihovýchodní Asii či USA. Spoluzaložila Agilní Asociaci, z.s. a organizuje pravidelnou konference Agile Prague. V roce 2017 se stává členkou Board of Directors nadnárodní organizace Scrum Allaince (USA). Aktuálně se věnuje Agilnímu Leadershipu, Business Agility a velkým Agilním transformacím.

Eduard Kunce je dlouholetým propagátorem Agilních a Lean praktik nejen v tuzemsku, ale i v zahraničí, a to od malých startupů až po velké korporace s kancelářemi na více kontinentech. Specializuje se na zavádění Agilních metodik v prostředí mezinárodních korporací na méně obvyklých platformách.

O knize:

Název: Agilní metody řízení projektů

Autor: Zuzana Šochová, Eduard Kunce

Nakladatelství: COMPUTER PRESS

ISBN: 978-80-251-4961-4

EAN: 9788025149614

Jazyk: čeština

Počet stran: 224

Datum vydání: 16.05.2019

Formát: 200x200 mm

Reference:

http://sochova.cz

http://www.computerpress.cz

http://www.albatrosmedia.cz

Kontakt:

Zuzana Šochová

http://sochova.cz

zuzana@sochova.cz

Klíčová slova ČR-literatura-hospodářství-firmy-KAM Data

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Finance, ekonomika
Kultura

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.