Milwaukee vstoupilo úspěšně do semifinále NBA proti Torontu. Utkání otočilo v posledních minutách

Basketbalisté Milwaukee zahájili semifinále NBA vítězně a doma zdolali Toronto 108:100. Klíčovou roli v souboji dvou nejlepších týmů Východní konference sehrál Brook Lopez, který zaznamenal 29 bodů a 11 doskoků a nastřílel tak víc bodů než ve všech pěti čtvrtfinálových zápasech s Bostonem dohromady.

Tento článek je více než rok starý.

Video Milwaukee/USA Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Většinu středečního utkání přitom vedlo Toronto, které za prvním bodem v sérii opět vedl Kawhi Leonard. Ani jeho 31 bodů a dalších třicet Kylea Lowryho nakonec nestačilo. Nejvíce Raptoři vedli o 13 bodů, Bucks ale potvrdili svou sílu a dokázali ve čtvrté čtvrtině průběh otočit. Vyhráli ji 32:17.

Starší bratr porazil mladšího. Stephen Curry přispěl 36 body k první výhře Golden State v semifinále NBA

Číst článek

Ještě tři minuty před koncem vedlo Toronto 100:98, ale pak už nedalo ani bod. Zato hráči Milwaukee zakončili zápas vítěznou šňůrou 10:0. Klíčových pět bodů dal Lopez a 29 body si vylepšil osobní maximum v play-off.

„Vypovídá to o charakteru našeho týmu. Už se to stává tématem tohoto play-off. Když potřebujeme, hráči dělají ty správné věci,“ řekl trenér Mike Budenholzer. „Měli jsme šanci, ale čtvrtá čtvrtina nás zničila. Byli agresivnější a přehráli nás,“ připustil Lowry, jediný hráč Toronta, který se dokázal ve čtvrté čtvrtině prosadit ze hry.

Janis Adetokunbo k vítězství Bucks přispěl 24 body, 14 doskoky a šesti asistencemi. Malcolm Brogdon přidal z lavičky 15 bodů a Nikola Mirotič třináct.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme