Quantcast

Maďarská M3 nyní jako online platforma

| redakce | tiskobrázek k článku: Maďarská M3 nyní jako online platforma

Maďarská veřejnoprávní televize MTVA provedla začátkem tohoto měsíce změnu ve svém portfoliu. Třetí program M3 se přeměnil k 1. květnu 2019 z tradičního lineárního kanálu na on-line platformu.

Znamená to, že v nabídkách všech poskytovatelů televizních služeb skončila stanice M3. Diváci mohou sledovat pořady M3 ze stránek www.m3.hu. V nabídce jsou klasické pořady MTVA, talk show, vědecké pořady o ekologických otázkách, dále řada zábavných pořadů, divadelních přenosů, filmů a animovaných filmů. Pořady je možné přehrát 8 hodin po odvysílání nebo 2 hodiny před vysíláním.

Vysílání M3 je možné sledovat jen z maďarských IP adres a sousedních zemí (s výjimkou Ukrajiny, kde je uplatněna geoblokace). Veřejnoprávní vysílatel chystá také aplikaci pro Android, iOS a chytré televizory. V současné době je možné vysílání sledovat přes webové stránky, přes Chromecast nebo na televizorech s OS Android (Philips, Sony, Sharp). Za měsíc bude uvolněna aplikace pro webOS (televizory LG). V polovině července pro OS Tizen (televizory Samsung) a v polovině srpna pro iOS.

První rok online vysílání M3 bude experimentální. Postupně se bude rozšiřovat knihovna titulů. M3 jako lineární kanál odstartoval před 5,5 lety.

zdroj: dtvnews.hu + vl.info





Reklama




Vybrané články