Šíp.deník.cz

Martin Hofmann přiznal problémy: Operace a strach o zdraví!

Martin Hofmann je poslední měsíce velmi pracovně vytížený. Střídá několik představení v divadle, nacvičuje Shakespeara na letní slavnosti, do toho různé filmové role. Úspěšný herec se měl původně na přání své maminky stát lékařem, k čemuž naštěstí nedošlo. Martin je na svoje soukromí velice opatrný a tak se o něm a jeho soukromí příliš neví, jednu zásadní věc na sebe ale prozradil a týká se to jeho zdraví? S čím musel na operaci?

1 / 11
Martin Hofmann

Hofmann se kvůli roli musel již před časem naučit šermovat. Cyrano z Bergeracu by se totiž neobešel bez své šavle a tak i Martin musel přičichnout k šermířskému umění.

Nebyl to pro něj žádný problém, dnes se na pódiu hrdě promenáduje ve svém kostýmu a je se svojí postavou naprosto sžitý. "Mám to štěstí, že hraji Cyrana, je to nejskvělejší role celé světové dramatické literatury," vyjádřil se pochvalně.

Mělo to však jeden háček, šermování na pódiu není zrovna jednoduché a Martin měl vážný handicap, kterého se musel zbavit!

Hofmann měl trápení se zrakem.

Martin HofmannZdroj: profimedia

Málokdo ví, že Hofmann nosil v soukromí brýle. Jeho dioptrie byly velice silné, na jednom oku jich měl více než pět! Tato zdánlivá banalita mu ale začala komplikovat život.

Léta totiž nosil kontaktní čočky, jenže jeho oči je postupně přestaly snášet, až je nemohl vůbec nasadit. Nebyl by to až takový problém, ale je fakt, že vizuálně by brýle na Cyranovi nevypadaly úplně nejlépe, vzhledem k době, kdy se má odehrávat. Jenže, historické postavy nebyly jediným problémem.

Vizuální stránka by se možná dala zanedbat, ale šermovat v přítmí divadla v brýlích, které můžou kdykoliv ulítnout, bylo až příliš nebezpečné a tak se Martin rozhodl konat, jediným řešením byla operace.

Jediným řešením byla operace.

Martin HofmannZdroj: instagram

"Nemůžete šermovat s pěti dioptriemi, nebo můžete, ale musíte být na hlavu, na scéně je tma, není nic vidět, navíc né každý sport se dá dělat v brýlích" prozradil hlavní důvod svého rozhodnutí jít na laserovou operaci.

"Do operace se mi nejdřív nechtělo, muselo to ve mě uzrát, urychlil to fakt, že moje oči přestaly snášet ty čočky," upřesnil. Navíc, šermovat s tak vážnou oční vadou by mohlo mít následky i pro kolegy, Martin byl nebezpečný sobě i okolí.

S odstupem říká, že je velmi rád, že operaci podstoupil, změnilo mu to život, navíc nyní nemusí řešit ani brýle, ani čočky a je více svobodný při sportu i hraní, což oceňuje.

Cyrana už nyní může hrát bez obav.

Martin HofmannZdroj: instagram

Díky úspěšné operaci se nyní Martin může naplno vrhat do jakékoliv role, aniž by musel řešit nějaká omezení a o to více si své postavy užívá.

Svůj ostříží zrak nám již brzy předvede v rámci Shakespearovských slavností, se kterými bude v létě objíždět Českou republiku, střídá ho jeho kolega z mostu! Michal Isteník, který má také špatné oči, on však nosí stále brýle.

Co myslíte, který z herců se role ujme lépe a bude mít zbrusu nový zrak Hofmanna vliv na jeho hraní? 

Martin je na divaldeních prknech doma. (S ex partnerkou Jitkou Čvančarovou)

hofmann cvancarovaZdroj: profimedia

Martin se z pěti dioptrií dostal na nulu, dnes vidí bez jakékoliv pomůcky.

Hofmann MartinZdroj: profimedia

Zdroj: Soňa Broulíková
Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů