Kde jsem:

Poznejte nás

Poznejte nás

Archiv tiskových zpráv — Pro média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Archiv tiskových zpráv

14. 5. 2019

Je tu šance na rekord. Ale co počasí?

Dobré ráno se chystá na Praděd

Ostravský tým Dobrého rána se v pátek pokusí o výškový vysílací rekord: oblíbený pořad se přihlásí ze špičky Pradědu. Štáb čeká 150 minut živého vysílání ve výšce 1491 metrů nad mořem - tak dlouho z takového nadhledu Česká televize ještě nikdy nevysílala. Na vrcholek Jeseníků se ovšem vypraví především proto, aby diváky pozvala k návštěvě regionu.

„Jednou z možností, jak může ostravské studio přispět k propagaci kraje, je přiblížit zdejší krásy. A máme se čím chlubit,“ zve k programu ředitel Televizního studia Ostrava Tomáš Šiřina.

Moderátoři Dobrého rána se přihlásí jako obvykle za minutu šest na Dvojce. „Vysílání z exteriéru je větší adrenalin i nezapomenutelný zážitek. Do hry vstupuje počasí, třeba na Karlštejně nám přestalo pršet dvě minuty před začátkem vysílání, škodolibost techniky, zvířata a taky lidé, kteří jdou náhodou kolem, zaujme je kuchař a najednou je máte v obraze. V pátek nás čeká stádo oveček a povídání o čarodějnicích - může se stát cokoliv," říká Veronika Poláčková.

Její moderátorský kolega Petr Rajchert má největší respekt z počasí, které se na Pradědu dokáže vmžiku změnit. „Může být mlha, dokonce i sněžná bouře. Ale věřím, že počasí vyjde. Jsem romantik, rád bych zažil a divákům dopřál takový východ slunce, jako jsem viděl na záběrech z dronu, které na Pradědu pro páteční ráno předtáčel náš kameraman.“

S ohledem na počasí je připravená i varianta číslo dvě – lze vysílat i z míst těsně pod vrcholem poblíž Ovčárny. „Jeseníky jsou drsné. Ale snad se starý Praděd umoudří a pomůže nám přivítat letošní turistickou sezonu,“ věří dramaturgyně Renata Červená.

Dobré ráno z Pradědu začíná v pátek 17. května v 5:59 na ČT2.