16. května 2019 • 14:18

TOP 5 hitů léta: Miliardy za odložené hvězdy Realu, koho chce Barcelona?

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
  • Blížící se letní přestupové období slibuje hned několik zajímavých přesunůBlížící se letní přestupové období slibuje hned několik zajímavých přesunůFOTO: koláž iSport.cz

    Ligové soutěže po celé Evropě vrcholí, sezona 2018/19 se blíží ke svému konci. Nuda ovšem stejně nehrozí. Blíží se začátek letního přestupového období a dres by jako obvykle mohla změnit spousta špičkových hráčů. O kom se v téhle souvislosti mluví nejvíce? Projděte si výběr PĚTI fotbalistů, kteří by za pár měsíců mohli nastupovat v novém působišti.

  • Gareth Bale (Real Madrid)

    možné nové kluby: PSG, Tottenham

    Když Madrid loni opustil Cristiano Ronaldo, říkalo se, že právě Bale by se mohl stát hlavní ofenzivní hvězdou „bílého baletu“. Konečně vystoupí z Portugalcova stínu a ukáže, co v něm doopravdy je, těšili se fanoušci. Jenže…

    Devětadvacetiletý Velšan zapadl do průměrné sezony královského klubu, v lednu ho znovu přibrzdilo i zranění a dal jen osm ligových gólů. Už kolo před koncem španělské soutěže je navíc jasné, že Real skončí až třetí s hrozivou ztrátou na mistry z Barcelony a sezonu zakončí bez trofeje (nepočítáme-li prosincové mistrovství světa klubů). Proto se očekává, že staronový kouč Zidane kádr v létě výrazně obmění.

    Konkrétně Baleovi prý podle španělských médií řekl, že s ním pro příští sezonu nepočítá. Možná budoucnost? Britský deník The Sun píše o hostování v Tottenhamu, odkud Bale na Santiago Bernabeu před šesti lety přicházel. Neméně zajímavou variantou je přestup do Paris St. Germain, o kterém informuje francouzský deník Le Parisien. Podle něj si bohatý celek myslí i na Toniho Kroose a Isca, další dva hráče, jejichž pozice v Realu je nejistá. PSG by za tenhle balíček hvězd údajně bylo ochotné zaplatit až 180 milionů liber (více než 5,3 miliardy korun).

    Gareth Bale by v létě měl opustit Real MadridFoto Reuters

  • Eden Hazard (Chelsea)

    možný nový klub: Real Madrid

    Jestliže se v kádru Realu očekávají odchody, zároveň to zákonitě znamená, že někdo musí i přijít. A právě Hazard by měl být tou vůbec nejsledovanější posilou. O jeho přesunu do Madridu píší britská i španělská média v podstatě celou sezonu, sama belgická hvězda Chelsea už prý má o budoucnosti jasno.

    „Rozhodl jsem se, klub jsem informoval před několika týdny. Ale není to jen na mně. Chtěl jsem, aby se vše vyřešilo dřív, ale to se zatím nestalo. Stále čekám, stejně jako fanoušci," uvedl Hazard po nedělním utkání s Leicesterem.

    V dresu „Blues“ ho ještě určitě čeká finále Evropské ligy proti Arsenalu, ale pak? Podle francouzského deníku L'Equipe je už transfer domluvený, Real by za osmadvacetiletého křídelníka měl zaplatit 86 milionů liber (zhruba 2,5 miliardy korun). Kluby přestup údajně oficiálně oznámí právě až po Hazardově posledním duelu za Chelsea.

    Hvězda Chelsea Eden Hazard uniká Ibrahimu Traorému ze SlavieFoto Reuters

  • Matthijs de Ligt (Ajax)

    možný nový klub: Barcelona

    Ajax svým tažením Ligou mistrů uchvátil fotbalovou Evropu, a právě De Ligt na tom má výrazný podíl. Vždyť stále teprve devatenáctiletý (!) stoper už hraje s páskou na ruce, je nejmladším kapitánem v dějinách klubu. V současné sezoně nizozemské ligy musel jeden zápas vynechat kvůli zranění, jinak ovšem nechyběl ani minutu.

    Proto se očekává, že v létě udělá krok ještě o level výš. Zájem Barcelony je dlouhodobý, z Ajaxu navíc už získala záložníka Frenkieho de Jonga, takže De Ligt by se na Camp Nou mohl rovnou přesunout s dobře známým parťákem.

    Možný problém? Hráčův agent Mino Raiola dostal od FIFA tříměsíční zákaz výkonu své činnosti, důvodem jsou nesrovnalosti při loňském přestupu útočníka Scamaccy ze Sassuola do Zwolle. Raiola svou práci nebude moct dělat během podstatné části letního přestupového termínu, což případné přestupy jeho fotbalistů může zkomplikovat.

    Kapitán Ajaxu Matthijs de Ligt slaví gól do sítě TottenhamuFoto Reuters

  • Kalidou Koulibaly (Neapol)

    možný nový klub: Manchester United

    Chvíli všechno vypadalo idylicky, nástup Ole Gunnara Solskjaera do funkce kouče United byl impozantní. Přicházelo vítězství za vítězstvím, „rudí ďáblové“ stoupali tabulkou Premier League a v Lize mistrů šokovali PSG. Jenže závěr sezony už zase byl výrazně slabší. Resumé? Konečné šesté místo v lize a pouze dva získané body z posledních pěti zápasů, přičemž o víkendu zmar vyvrcholil domácí porážkou se sestupujícím Cardiffem (0:2).

    I na Old Trafford se proto během léta dají očekávat změny v hráčském kádru. Hlavním přestupovým cílem Manchesteru je podle britského serveru Mirror senegalský stoper Neapole Kalidou Koulibaly. Sedmadvacetiletý obránce v Itálii kroutí už pátou sezonu a vypracoval se v klíčového hráče mužstva zpod Vesuvu.

    Kromě středu obrany chce Solskjaer posílit i na dalších postech, do ofenzivy by mohl přijít křídelník Nicolas Pepe z francouzského Lille. Hráč z Pobreží Slonoviny v současné sezoně nasázel dvacet ligových gólů, United za něj podle Mirroru jsou ochotní dát až 45 milionů liber (zhruba 1,3 miliardy korun).

    Kalidou Koulibaly by z Neapole v létě mohl zamířit do Manchesteru UnitedFoto Reuters

  • Philippe Coutinho (Barcelona)

    možný nový klub: Chelsea

    Na Camp Nou od něj čekali velké věci, maličký Brazilec ale po přestupu do Barcelony zatím zůstává jen stínem fotbalisty, který předtím tolik zářil v Premier League. V současném ročníku španělské ligy dal jen pět gólů, několikrát na něj pískali i vlastní fanoušci. A třeba jeho výkon z odvety semifinále Ligy mistrů v Liverpoolu (0:4), kde dříve působil, ohodnotil španělský deník Sport nejnižší možnou známkou nula.

    Podle serveru goal.com by Coutinho ve Španělsku přesto rád zůstal, otázkou je, jestli o něj ještě dál bude stát klub. Zájem o technického hráče naopak údajně má Chelsea, což souvisí s očekávaným odchodem Hazarda.

    V případě londýnského celku to však není tak jednoduché, protože Chelsea dostala od FIFA roční zákaz přestupů kvůli porušení pravidel o uzavírání smluv s mladými hráči. Klub se podle všeho odvolá ještě k Arbitrážnímu soudu pro sport (CAS) v Lausanne, který může požádat i o odložení trestu až do ukončení odvolacího procesu. Pokud ale Chelsea neuspěje, Coutinho její dres v létě určitě neoblékne.

    Angažmá Philippe Coutinha v Barceloně zatím není příliš povedenéFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud