Tři slibné naděje české sedmnáctky, která skončila na nedávném Euru ve čtvrtfinále?

Tři slibné naděje české sedmnáctky, která skončila na nedávném Euru ve čtvrtfinále?

Česká reprezentační sedmnáctka dokázala na mistrovství Evropy v Irsku proniknout ze základní skupiny, ve které neprohrála a po remízových výsledcích s Belgií a domácím souborem skolila Řecko. Její cesta skončila ve čtvrtfinále, ze kterého je razantně vyprovodila favorizovaná Francie. Hlavní kouč Václav Kotal na turnaji pracoval s kádrem, který obsahoval nejen zástupce Sparty, Slavie či Plzně, ale také Manchesteru United a Red Bullu Salzbrug. Kteří tři perspektivní mladíci z jeho mužstva by mohli v budoucnu výrazně promluvit také v dospělém fotbale?

Jan Hellebrand (Fastav Zlín)

Zlínský teenager se v úvodu letošního roku dočkal ocenění na Galavečeru Grassroots fotbalu 2018. Záložník z Baťova města obdržel cenu Talent roku v kategorii mladší dorost.

"Jsem za toto ocenění strašně rád. Vůbec jsem to nečekal, protože si myslím, že v reprezentaci jsou hráči minimálně na stejné úrovni, jako jsem já. Možná i lepší, je to překvapení. Toto ocenění nezíská každý, proto je to určitě motivace do další práce," vyprávěl středopolař.

Ten před pár měsíci nastoupil do své první přípravy se zlínským áčkem, kam si ho povolal dnes již bývalý kormidelník Ševců Roman Pivarník. "Trénovat s prvním týmem pro mě bylo v tu chvíli větší ocenění, protože to se v šestnácti letech u nás poštěstí málokterému hráči," ozřejmil mládežnický reprezentant Česka, který v úvodu naťuknuté čtvrtfinále s Francí nedohrál.

"Hellebrand odjel do nemocnice na vyšetření a byla tam podezření na zlomeninu, tak věříme, že bude v pořádku. S taktéž zraněným Pepíkem Koželuhem, jemuž se obnovilo starší zranění kotníku, patřili k nejlepším hráčům," chválil zlínské zboží renomovaný odborník Kotal.