Dnes Pátek - jasno 9°C
Zítra Sobota - zatazeno 9°C
Pátek 10. 5. 2024
Svátek má Blažena
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Radnice Prahy 10 připravuje zavedení parkovacích zón, návrh představí příští měsíc
Ilustrační foto: archiv

Radnice Prahy 10 připravuje zavedení parkovacích zón, návrh představí příští měsíc

Vedení Prahy 10 připraví návrh zavedení parkovacích zón na svém území. Studie bude hotova příští měsíc a následně ji radnice projedná s obyvateli. Vypracováním návrhu byl pověřen místostarosta Filip Humplík (ODS).

„Celopražské parkovací zóny se v nejbližších letech asi nedočkáme, proto v zájmu obyvatel Prahy 10 musíme jednat. Zavedení parkovacích zón na Desítce je přitom pouze jedním z řešení, jak pomoci našim obyvatelům zaparkovat,“ konstatuje místostarosta Humplík.

Praha 10 se již několik let potýká s problémem parkování, a to kvůli postupnému rozšiřování parkovacích zón v sousedních městských částech. Radnice Prahy 10 má od února k dispozici aktuální Analýzu dopravy v klidu, která obsahuje informace o obsazenosti místních i účelových komunikací v noci a ve dne, časovou charakteristiku a podíl jednotlivých typů parkování, uživatelskou strukturu, ale i porovnání s výsledky z minulých let, kdy vznikly podobné analýzy – 2004, 2008 a 2012.

„Současná situace je katastrofální,“ řekl Humplík. Zóny nyní platí v sousedních Praze 2, 3 a 4. Právě to je jeden z důvodů, proč je chce Praha 10 zavést. Výsledky analýzy městská část prezentovala v březnu letošního roku a celá je dostupná na webových stránkách www.praha10.cz.

Radnice zadává ještě doplňující Analýzu, která by měla určit i konkrétní lokality, kde by byly nejvhodnější možnosti parkovací místa v rámci Prahy 10 navýšit.

Dokument by měl jednak vybrat ulice, kde by mohly být zóny zavedeny a v jakém režimu by fungovaly. Zároveň vytipuje místa, kde by mohla vzniknout zcela nová parkovací místa. Zda by se jednalo o běžná povrchová stání nebo parkovací domy, by měla určit právě nová studie.

Představu městské části o budoucnosti parkování představí místostarosta Humplík veřejnosti na samostatném setkání ve čtvrtek 13. června od 18:30 hodin v KD Barikádníků (Saratovská 20, Praha 10).


Autor: red

Tragédie ve stanici Anděl

6. května 2024 ve 22:57

Patnáct minut před osmnáctou hodinou se v pondělí stala ve stanici metra Anděl na lince B tragédie. Do kolejiště spadl cestující a zemřel. Více než dvě hodiny proto nejezdilo metro mezi stanicemi Florenc a Smíchovské nádraží.

Začne rekonstrukce kanalizace v ulicích Habartická, K lipám a Za statkem

4. května 2024 v 16:31

Ve čtvrtek 9. května budou zahájeny práce na rekonstrukci kanalizace a vodovodu v ulicích Habartická, K lipám a Za statkem, s předpokladem dokončení v listopadu, včetně obnovy povrchů.

Oprava povrchu vozovky Na Jahodnici

3. května 2024 v 10:51

V termínu od 8. do 11. května bude probíhat lokální oprava povrchu vozovky na ulicích Manželů Dostálových a Kostlivého v Praze 14. Konkrétně se jedná v ulici Manželů Dostálových o úsek mezi Bajgarovou a Kostlivého a křižovatku ulic Manželů Dostálových a...

Parkování na Strahově: Fialové zóny

3. května 2024 v 07:22

Od května začalo v oblasti Břevnova platit avizované rozšíření zón placeného stání v ulicích Maratónská a Diskařská. V těchto ulicích byly zavedeny smíšené fialové zóny. Stalo se tak na základě požadavku radnice Prahy 6, která chce tímto krokem upřednostnit rezidentní...

Další články
Nahoru