Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Metronome Festival Prague je za dveřmi

Metronome Festival Prague je za dveřmi

16.05.2019

Metronome Festival Prague patří mezi tři největší hudební festivaly v České republice a mezi největší metropolitní festivaly v Evropě. Letos uvede světové hvězdy, jakými jsou například zpěvák legendárních Oasis Liam Gallagher, který v Praze odstartuje svoje světové turné a odehraje také nesmrtelné hity této nezapomenutelné kapely, jako je Wonderwall a plno dalších. Vystoupí zde také britská nadžánrová skupina Morcheeba, která má pro Prahu připravený speciální playlist, němečtí klasikové elektroniky Kraftwerk, kteří poprvé představí svojí 3D show na venkovním festivalu, nebo alternativní rocková skupina Primal Scream. Hlavní hvězdy festivalu doplní přední světoví protagonisté elektronické hudby, němečtí Digitalism a britský DJ Danny Howard. Vystoupí také festivaloví miláčci Jungle nebo stoupající hvězda Anna Calvi. Těšit se můžeme i na izraelskou zpěvačku a raperku Nogu Erez nebo německou dvojici na pomezí elektroniky a world music Ätna.

Co přinese letošní ročník speciálního? Jako každý rok, přichází Metronome Festival také s unikátním koncertem, připraveným pouze pro tuto příležitost. Tentokrát půjde o speciální komponovaný koncert českých zpěvaček z různých žánrových oblastí. V rámci koncertu zazpívá třeba Lenka Filipová nebo Monika Načeva, nejmladší krev českého ženského popu budou reprezentovat Bára Poláková, Emma Smetana, Žofie Dařbujánová a Never Sol. Kromě tohoto výjimečného koncertu, který nese název Hlasy svobody, vystoupí také Pražský výběr, který odehraje jediný pražský open-air koncert roku 2019.

Hlavním tématem nehudebního doprovodného programu čtvrtého ročníku Metronome Festivalu Prague bude vzdělávání, věda a technologie. Zájemci o neobvyklé zážitky se na náměstí Metronome Square budou moci nechat zmást optickými klamy, řešit kvízy, skládat hlavolamy, létat s drony a sami si ověřit fyzikální zákony. Chybět nebudou ani novinky z oblasti technologií, zaměřené na virtuální realitu, robotika, inteligentní technologie implementované do vzdělávání a dojde i na jejich využití v hudbě.

Kultovní postavy českého a světového skateboardingu v příbězích zlámaných kostí, nezlomných přátelství a divoké jízdy za svobodou uprostřed šedivého komunismu. To vše v rámci dokumentu King Skate, který získal Českého lva pro Nejlepší český dokument roku 2018. Dokument můžete vidět v rámci speciálního promítání právě na Metronome Festivalu. V areálu bude také instalována U rampa, na které se předvedou hlavní postavy současného českého skateboardingu.

Metronome Festival je metropolitním festivalem, který vám umožní zažít atmosféru open air doplněnou o pohodlí velkoměsta, kteří zajisté mnozí z vás ocení. Ne každý chce strávit víkend uprostřed polí, spát ve stanu a jíst pouze u stánků. O nekonečných frontách na toalety a hygienické vybavení nemluvě. Nic z toho vás na Metronome Festivalu nečeká. Vstupenky jsou v prodeji na celý víkend nebo si můžete vybrat pouze ten den, kdy vystoupí vaše oblíbená hvězda a druhý den objevovat tajemná zákoutí nádherné Prahy. Více informací naleznete zde.

Reklama

Související novinky

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2018

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2018

03.01.2019

Rok se s rokem sešel a přichází na řadu rozhodování o nejlepších filmech roku. Tentokrát je řeč o ryze domácích filmech a ke slovu se dostanou pro změnu kritici, dnes byly totiž čerstvě oznámeny… (více)

44. Letní filmová škola Uherské Hradiště

44. Letní filmová škola Uherské Hradiště

21.07.2018

Letní filmová škola Uherské Hradiště letos proběhne od 27. července do 5. srpna a ponese se ve víru oslav – 100 let výročí od narození Ingmara Bergmana, 100 let od vzniku Československé republiky,… (více)

Na Letní filmovou školu přijede Mike Leigh

Na Letní filmovou školu přijede Mike Leigh

04.05.2018

Festival 44. Letní filmová škola Uherské Hradiště, který letos proběhne v termínu 27. července až 5. srpna 2018, právě spustil akreditace. Jedněmi z hlavních témat filmového programu budou… (více)

Festival METRONOME -  Iggy Pop, filmová hudba

Festival METRONOME - Iggy Pop, filmová hudba

27.05.2016

Nový dvoudenní hudební open-air festival METRONOME představí v areálu holešovického Výstaviště během posledního červnového víkendu 25. a 26. června více než 30 zahraničních i tuzemských hudebních… (více)

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Exorcista, kam se podíváš

Exorcista, kam se podíváš

včera

Běžný člověk by si skoro myslel, že hororové příběhy o vymítání ďábla jsou jedním z těch námětů, které stačí udělat pořádně jednou a dost (za všechny příklady Vymítač ďábla z roku 1973). Kolikrát… (více)

28 let poté nabírá obsazení

28 let poté nabírá obsazení

25.04.2024

Britský režisér Danny Boyle (Sunshine, Trainspotting) to s návratem ke svému dvaadvacet let starému hororovému survivalu 28 dní poté a jeho pokračování 28 týdnů poté opravdu myslí vážně. A co víc –… (více)

Reklama

Reklama