V Česku by mohla začít vysílat další teleshoppingová stanice, regulátora žádá o licenci ABC TV

16. květen 2019

Televize se plánuje zaměřit na prodej šperků a dalšího zboží přes televizní obrazovku. Provozovatel už dopředu avizuje, že půjde o časově omezený projekt, který skončí s přechodem na DVB-T2.

V Česku by mohla v horizontu několika měsíců odstartovat další teleshoppingová stanice. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) obdržela v pondělí 13. května žádost o udělení licence pro nový projekt ABC TV společnosti LUXUSOUTLET. Za ní podle obchodního rejstříku stojí v pozici jednatelů a zároveň společníků Zdeněk Sláma a Zoltán Diószegi. Sláma již byl v minulosti na mediálním poli aktivní, když s Radkem Pažoutem rozjížděl dnes již neexistující inzertní stanici Tip TV. Ta se nejprve objevila v multiplexu 3, později ukončila vysílání, aby ho za několik měsíců obnovila v multiplexu 4. Ani zde ale příliš dlouho nevydržela.

Sláma redakci portálu Digitální rádio řekl, že ABC TV by měla být teleshoppingovou televizí zaměřenou zejména na nabídku šperků a dalšího zboží, které plánuje provozovatel dostat na televizní obrazovku. „Budeme televizí s časově omezenou působností. Vstupem do DVB-T si chceme vyzkoušet, jaký bude o naše produkty zájem. Pokud ano, připadá v úvahu možnost vysílat v DVB-T2, pokud ne, vysílání ukončíme,“ popsal naší redakci Zdeněk Sláma s tím, že start programu, pokud získá stanice licenci, by mohl proběhnout do léta. Distribučním kanálem ABC TV má být Regionální síť 7 společnosti Progress Digital Radima Pařízka.

autor: lukpo
Spustit audio

Související