Xterra Český pohár v terénním triatlonu otevře Husmuž

Xterra Český pohár v terénním triatlonu otevře Husmuž

Terénní triatlonisté vstoupí v sobotu 18. května do nového ročníku českého poháru. Prvním závodem seriálu bude XTERRA HusMuž Duathlon, který se uskuteční v Křišťanovicích nedaleko Prachatic.

Český pohár letos zahrnuje celkem šest závodů. Po HusMuži bude následovat CITY TRIATHLON Ostrov, Plzeň, Krušnoman Most, Terénní triatlon Hradec Králové a Mountaintime Opava, kde celý seriál vyvrcholí 24. srpna. Všechny závody přitom letos ponesou známku XTERRA.

HusMuž je určen celým rodinám, proto pořadatelé připravili tratě i pro děti, ale také tři různé starty pro dospělé. Pohárový závod zahrnuje 4 km běhu, 24 km na horském kole a 8 km běhu. Startovat je ovšem možné také na polovičních distancích, případě nastoupit do závodu štafet a absolvovat pouze část trati.

Za hlavní devizu považují pořadatelé HusMuže právě originální trasy, které vedou neprobádanými kouty šumavské přírody. Tratě kola jsou vedeny především po širokých lesních cestách, několik pěšinek vede po rovině nebo do kopce, přičemž se pořadatelé snaží vynechat náročnější úseky ve sjezdech. Naopak běžecké tratě patří mezi technické. Největším zážitkem je určitě přeběh zříceniny hradu Hus v závěru závodu. „Vybíráme každý rok trošku jiné trasy, stále nacházíme nové pěšinky, a tak se snažíme vždy něčím překvapit,“ říká ředitel závodu Michal Piloušek.

Hlavním favoritem bude Vojtěch Bednarský, který přijede obhajovat nejen loňské prvenství v rámci závodu, ale také v celém seriálu. Na startovní listině nechybí ani jména loni celkově druhého Ondřeje Petra či třetího Václava Holuba.

Hlavní závod odstartuje v 11 hodin, už předtím se na trať vydají děti.