Minifolio | Specialista tématu měsíce: Okamžik zlomu Marian Chytka

Publikováno: 15. května 2019 | autor Redakce
jf168578.jpg

Mladý a celosvětově uznávaný profesionální fotograf nejen Rallye Dakar Marian Chytka již několik let pracuje jako fotograf sportu. Specializuje se na fotografování motosportu s důrazem na dálkové a maratonské pouštní rallye. Mimo osmi účastí na legendární Rallye Dakar má za sebou také několik focení v MotoGP, WRC, mistrovství světa v rallycrossu, motocrossu apod. Spolupracuje s řadou zahraničních a českých médií, dělá pro renomované firmy a pořizuji fotografie pro nejúspěšnější týmy a závodníky (např. Valentino Rossi, Ken Block, Sebastien Loeb a další). Jelikož v rámci focení sportu hodně cestuje (navštívil více než 60 zemí a setkal se s velkým množstvím zajímavých lidí), začal se také částečně věnovat focení krajiny i portrétům.
Rozhovor vedla: Simona Nálepková, www.simonaphoto.cz, foto a odpovědi: Marian Chytka, www.mchphoto.cz, Facebook: MCH Photo, Instagram: mchphotocz

Mariane, jak ses dostal k fotografování sportu, je veřejně známá věc. Proto bych se tě jako první ráda zeptala, jaké jsou tvoje plány na rok 2019?

V plánu je toho docela hodně, kolem 40 focení různě po světě. Mimo klasické věci, co fotím každý rok, přibyly další motosportovní akce jako Isle of Man TT, 24 hodin Le Mans, nějaké WRC, taky bych chtěl zorganizovat jedno své focení (jen tak pro radost), na které se chystám už hodně dlouho. Potom akorát jednám o jednom velkém reklamním focení, které snad vyjde, a ještě je spousta dalších věcí, které se pořád řeší.

Určitě budu držet palce. Čím je pro tebe sportovní fotografie?

...

Celý článek si můžete přečíst v květnovém vydání FotoVideo.
Více z obsahu květnového vydání najdete zde.

fotovideo-05-2019-vizual-v3.jpg


Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.