Diskvalifikace. Kyrgios zase řádil, vzduchem letěla i židle. Sorry, Říme, napsal poté

Sport ČTK Sport, ČTK
16. 5. 2019 20:56
Tenisový bouřlivák Nick Kyrgios zase dostál své pověsti zlého muže a elitní turnaj v Římě pro něj skončil diskvalifikací. Horkokrevný Australan si vyloučení vysloužil v utkání 2. kola s Casperem Ruudem, v němž v úvodu třetího setu za stavu 3:6, 7:6 a 1:1 vzteky hodil na kurt i židli.
Nick Kyrgios a jeden z jeho pověstných amoků
Nick Kyrgios a jeden z jeho pověstných amoků | Foto: Reuters

Čtyřiadvacetiletý Kyrgios neudržel na uzdě emoce a ve vypjatém zápase proti o čtyři roky mladšímu Norovi byl napomínán za diskuse s publikem či pořadateli. Zcela nad sebou ztratil kontrolu v úvodu rozhodující sady.

Poté co po vlastní chybě ztratil podání a Ruud vyrovnal na 1:1, začal zuřivě gestikulovat a diskutovat, načež za opakované napomenutí inkasoval trestný game, takže prohrával 1:2.

Vzápětí mrštil raketou o zem, kopl do nápoje stojícího před odpočívadlem a vše završil tím, že hodil židli na kurt. Poté si sbalil věci, podal soupeři a rozhodčímu ruku a odešel z kurtu.

"Přemohly mě emoce. Byla tam dneska šílená atmosféra a je super nešťastné, že to takhle skončilo. Sorry Říme, zase příště, možná," napsal později Kyrgios na instagram.

Vedení ATP oznámilo, že Kyrgios přijde o prize money ve výši 33.635 dolarů (774.000 korun) a bude mu odečteno 45 bodů v žebříčku. Po vyšetření případu může přijít na řadu i další sankce.

Kyrgios, aktuálně 36. hráč světového žebříčku, je považován za obrovský talent. Brzdí ho ale horkokrevná povaha a nevyzpytatelné chování, kvůli nimž se opakovaně dopouští excesů.

Například v roce 2016 na turnaji v Šanghaji odchodil zápas s Mischou Zverevem a dostal od ATP distanc na osm týdnů a pokutu.

Po roce se na stejném místě postaral znovu o pozdvižení, když bez zjevného důvodu předčasně ukončil zápas prvního kola s Američanem Stevem Johnsonem. Odešel tehdy z kurtu poté, co prohrál úvodní set v tie-breaku.

Na loňském turnaji v londýnském Queen's Clubu si zase vysloužil pokutu za obscénní gesta s lahví vody.

 

Právě se děje

Další zprávy