23. ročník sbírky Český den proti rakovině

Ve středu 15. května proběhl po celé republice již 23. ročník sbírky Český den proti rakovině. Liga proti rakovině děkuje všem dobrovolníkům i přispěvatelům, kteří i přes nepřízeň počasí sbírku podpořili. Liga věří, že dárce oslovila i letáčkem o prevenci rakoviny plic a že pomohla zvýšit povědomí o zdravotních rizicích kouření.

Sbírka se konala v 1300 městech a obcích České republiky, ve všech krajích i okresech. Pomáhalo 14.700 dobrovolníků ve žlutých tričkách. Ke koupi bylo 995.000 kytiček se stužkou meruňkové barvy a letáčků o prevenci rakoviny plic. Dobrovolníci vybírali příspěvky do 7350 pokladních vaků, které v těchto dnech zpracovávají pracovníci České pošty. Spolupracovalo 1140 organizací (221 středních škol, 304 základních škol, 63 sdružení onkologických pacientů (kolektivních členů Ligy), 73 skautských oddílů, 62 pionýrských skupin, 134 místních organizací Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, 38 místních knihoven, 22 základních organizací ČSŽ, 21 oblastních spolků ČČK, 87 jednotlivců, 128 ostatních (obce, firmy, MŠ...).

Liga proti rakovině Praha děkuje všem dárcům, dobrovolníkům, organizátorům sbírky i všem spolupracujícím firmám, které podporují její aktivity. Sbírce dlouhodobě pomáhají generální partner Česká pošta, hlavní partner firma Geis, hlavní mediální partneři Česká televize a Český rozhlas - Radiožurnál. Generální ředitel České pošty Roman Knap uvádí: "Česká pošta je již 10. rokem generálním partnerem akce, která má smysl a do které se lidé hojně zapojují. Jsem rád, že kromě dalších našich aktivit můžeme být součástí Českého dne proti rakovině a pomoct tak těm, kteří to skutečně potřebují." Eva Děkanová, manažerka marketingu společnosti Geis: "Český den proti rakovině podporujeme již 12 let. V roce 2007 jsme začínali s distribucí balíků na cca 500 adres a v loňském roce to již bylo více než 1100 adres."

O výsledcích sbírky bude Liga proti rakovině Praha veřejnost informovat 12. června. V těchto dnech počítají hotovost z pokladních vaků pracovníci České pošty.

JAK PŘISPĚT PO 15. KVĚTNU?

- Zakoupením e-kytičky za dárcovskou SMS ve tvaru DMS KVET 30 nebo 60 nebo 90, Liga podle zvolené částky obdrží 29, 59, případně 89 Kč.

- Pro pravidelnou podporu zasláním SMS ve tvaru DMS TRV KVET 30 nebo 60 nebo 90, Liga obdrží příspěvek každý měsíc (více na www.darcovskasms.cz).

- Zasláním finančního daru na sbírkový účet 65 000 65/0300.

K ČEMU SLOUŽÍ VÝNOS SBÍRKY?

Získané finance za prodej kytiček, za zaslané DMS a peněžité dary slouží k financování tří základních dlouhodobých programů Ligy proti rakovině Praha:

- Prevence nádorových onemocnění a výchova ke zdravému způsobu života.

- Podpora kvality života onkologických pacientů.

- Podpora onkologického výzkumu a přístrojového vybavení onkologických pracovišť.

KONTAKTY:

Liga proti rakovině Praha: tel.: 224 919 732, lpr@lpr.cz, www.lpr.cz

Informace o sbírce: tel.: 607 990 261, jitka.bajgarova@arcadia.cz, www.cdpr.cz

SBÍRKU ČESKÝ DEN PROTI RAKOVINĚ 2019 PODPORUJÍ:

Generální partner: Česká pošta, s.p.

Hlavní partner: Geis CZ s.r.o.

Hlavní mediální partneři: Česká televize, ČRo Radiožurnál

IT partner: Trigama International s.r.o.

Mediální partneři: CITY DIGITAL MEDIA s.r.o., Chvilka pro tebe, Květy, Rengl, s.r.o., Tina

Partneři a spolupracovníci: Bluetech s.r.o., Český červený kříž, Český svaz žen, Emco spol. s r.o., JOHNNY SERVIS s.r.o., Junák - český skaut, z.s., Pionýr, z.s., Model Obaly a.s, Monitora media, s.r.o., Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, Soleta Signum s.r.o., Země světa

Klíčová slova ČR-sociální-zdraví-rakovina-charita-Liga proti rakovině Praha

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Média, společnost a životní styl
Zdravotnictví

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.