Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Nová aplikace Apple TV a AirPlay 2 míří na televizory od Samsungu

16.5.2019, Jáchym Šlik, aktualita
Apple vydal novou verzi aplikace TV, která sdružuje obsah z různých streamingových služeb a je dostupné také v ČR. Vůbec poprvé se navíc dostává na zařízení jiných značek, konkrétně na Samsung Smart TV.
Nová aplikace TV, kterou Apple oznámil letos v březnu, se tento týden dostala mezi uživatele. Na iPhony, iPady a zařízení Apple TV dorazila jakou součást aktualizace operačního systému iOS 12.3, respektive tvOS 12.3. Vůbec poprvé bude aplikace fungovat i na televizorech, a to bez nutnosti vlastnit jakýkoliv hardware od Applu. Jako první potvrdil podporu Samsung, který tuto novinku nabídne u všech modelů z roku 2019 a vybraných modelů z roku 2018. Spolu s aplikací TV dorazí také podpora rozhraní Apple AirPlay 2, která umožňuje na televizoru snadno přehrávat videa a další obsah z iPhonu, iPadu nebo Macu. Aktualizace byla vydána tento týden, a to také pro uživatele z České republiky a Slovenska. Aplikace TV funguje v kombinaci se službami od Samsungu jako Universal Guide, Bixby a Search.
 
 
Nová aplikace TV, která je dostupná ve více než 100 zemích světa, sdružuje obsah z různých služeb pro streamování videa. Uživatel se může aktivovat pouze předplatná, která ho zajímají, a to bez nutnosti si stahovat další aplikace a zdlouhavě zakládat nové účty – postačí Apple ID. Předplatné je možné sdílet s až šesti rodinnými příslušníky. V současné době Apple spolupracuje s více než 150 partnery, ale převážně z USA. Brzy by ovšem do aplikace měli přibýt poskytovatelé z dalších částí světa. Dále nabízí aplikace TV přístup k iTunes, kde se nachází přes 100 000 filmů a televizních pořadů k zakoupení nebo vypůjčení, mnohé tituly v kvalitě 4K HDR. Prostřednictvím aplikace TV bude dostupný také obsah z nové služby Apple TV+, která bude spuštěna letos na podzim.
 
Samsungu by exkluzivita mezi výrobci chytrých televizorů neměla zůstat na dlouho. V průběhu letošního roku totiž vyjde aplikace Apple TV také na vybrané modely značek LG, Sony a Vizio. Připravována je rovněž verze pro počítače Mac.
 
Zdroj: Tisková zpráva