MKUltra, BIOLOGICKÉ ZBRANĚ, KYBERNETICKÉ MUTACE, DÁLKOVĚ OVLÁDANÍ OTROCI A ŘÍŠE ZOMBIE (3)

Heart Jack

Heart Jack

autor

17.05.2019 Tajné projekty

Podle Alfreda W. McCoye – což potvrzuje Wikipedie a prakticky každý, kdo se zabývá „podsvětím kriminálních syndikátů a stálým pozorováním mezinárodní politiky“ – je nepochybné, že CIA záměrně odvedlo pozornost od vyšetřování "MKUltra" směrem k jeho „nejabsurdnějším“ programům. Podle názoru McCoye tomu tak bylo proto, aby se odvedla nežádoucí pozornost a uniklo se nechtěnému zkoumavému pohledu na prvořadé zaměření projektu, což podle jeho pocitu byly metody mučení.[21]

LSD

Bez ohledu na jejich skutečné záměry to, co vysvitlo z celého případu, byla skutečnost, že CIA balamutila ty, kdož vyšetřovali činnost "MKUltra", a následný dojem ze zpravodajských operativců byl ten, že se chovali jako členové studentské skupiny o velikonočních prázdninách. Premisou totiž je, že profesionální špioni, ti nejlepší na světě, kteří odsloužili spoustu let many ve válečných zónách, šmahem dopovali sebe i ostatní v nejbližším okolí svou úplně novou hračkou z laboratoří Sandozu – LSD. Prostě klasický případ „utržených z řetězu“ a „všichni kluci jsou stejní“… Nejprve chtěli po každém v "TSS", aby si vzal LSD. Dva agenti si drogu sami naordinovali, pak si sedli do prázdné místnosti a dělali si poznámky, jak droga působila na toho druhého. To se pak rychle zvrtlo v to, že agenti potají jeden druhému „osladili“ ranní kávu. Je znám případ, jak jeden agent běžel úprkem v hrůze po ulici hlavního města, aby unikl příšerám, jež viděl v každém autě. Ovšem daleko nejznámějším případem byla podivná smrt dr. Franka Olsona.[22]

Wormwood

Frank Olson

V brzkých ranních hodinách 28. listopadu 1953 se Olson, bakteriolog a specialista na biologické zbraně z Fort Detrick (dříve Camp Detrick) a nasazený na projekt "MKUltra" prostřednictvím "TSS", vrhnul po hlavě z třináctého podlaží hotelu Statler a rozstříkl se na chodníku dole jako brouk na předním skle auta.

Frank Olson

Makabrózní spektákl, možná i jakési sdělení, rozehrané přímo před Madison Square Garden v centru Manhattanu. Spadal pod náměstka ředitele "TSS" Roberta Lashbrooka, jedinou osobu v hotelovém pokoji, když tam dorazili místní úředníci. S Olsonem jej totiž sdílel. Lashbrook sdělil, že v době, kdy se Olson vrhnul z okna, spal. Když mu hotelový manažer, který do pokoje k nim dorazil jako první, oznámil, že jeho přítel je už jen skvrnou na chodníku, Lashbrook šel k telefonu, vytočil nějaké číslo a řekl: „Olson je mrtvý.“ Pak zavěsil, šel do koupelny, seděl na záchodě s hlavou v rukách.

Olsonovi, jak se následně ukázalo, podstrčil trochu LSD tehdejší ředitel "TSS" Gottlieb při setkání na farmě v Marylandu o devět dnů dříve. Olson utrpěl nervový otřes. Úplně absurdní je skutečnost, že Lashbrook jej pak vzal do New York City, aby ho ošetřil dr. Harold Abramson, alergolog a pediatr, který pracoval pro CIA… Nikoho nepřekvapí, že smrt byla označena za sebevraždu. Když se tento incident dostal prostřednictvím Rockefellerovy komisepětasedmdesátém znovu na přetřes, obdržela Olsonova rodina od prezidenta Forda pozvání do Bílého domu kvůli osobní omluvě, a dost možná jako cvičení v kompenzaci obdrželi 750.000 dolarů,[23] což bylo maximum, které jim podle amerických zákonů mohli přiřknout.

Hotel Pennsylvania, později hotel Statler (1919)

V roce 1988 CIA vyplatila Cameronovým kanadským obětem stejnou sumu. Ty peníze dostaly přes námitky kanadského premiéra Briana Mulroneyho i rozzuřené konzervativní vlády, která měla údajně spousty důvodů to u kanadských soudů zbytečně protahovat, dokud soudící se osoby kvůli vysokému věku neumřou. V této souvislosti bývá citována věta ředitele CIA Williama Webstera: „Někdy vidíte příležitost udělat správnou věc, tak ji prostě uděláte.“[24] Tato částka se však Olsonovu synovi nezdála být dostatečně vysoká, který se v polovině devadesátých let, po smrti své matky, rozhodl tělo svého otce exhumovat a nechat provést pitvu, kterou provedl dr. James Starrs, profesor práva a forenzních věd ze "Střediska pro právní vědy" při Univerzitě George Washingtona. Oproti původní lékařské zprávě nenašel Starrs na těle žádné řezné rány ani oděrky, jež by tam musely být, kdyby bývalo tělo prošlo střemhlav oknem.[25]

Starrs však objevil hematom na levé straně Olsonovy lebky, o němž vyslovil domněnku, že jej mohlo způsobit kladivo, a totéž kladivo mohlo být použito k rozbití okna během příprav na Olsonovu ranní lekci létání. Uzavřel to tím, že forenzní nálezy svědčí o „zlé a drsně provedené vraždě.“[26] Olson obdržel doktorát z bakteriologie v roce 1938 na Universitě ve Wisconsinu. Potom sloužil jako kapitán chemických jednotek armády (Army Chemical Corps). Ti, kdož tam slouží nyní, si říkají "Dračí vojáci"(Dragon Soldiers), podle svých modrých a zlatých výložek na uniformě schválených v roce 1986, jimiž byl nahrazen původní kobaltově modrý smaltovaný benzenový šestiúhelník překrytý dvěma zkříženými zlatými retortami. Ten starý fungoval od I. světové války.

Elementis regamus proelium

Nový odznak je blasonován latinským mottem "Elementis regamus proelium", což znamená „Nech nás rozhodnout bitvu pomocí elementů.“levém dolním rohu pokosem rozděleného erbu vidíme na modrém poli sukovitý strom s pahýly kořenů, jako ty, co se nacházely v zemi nikoho na bojištích I. světové války. V pravém horním rohu je ve žlutém poli zobrazen chlór dýchající zelený drak alchymistů, od něhož tito dračí vojáci odvozují své jméno.[27]

-pokračování-

----------------------------------------------------------------------------------

 

ODKAZY:

[21] Alfred McCoy: A Question of Torture: CIA Interrogation from the Cold War to the War on Terror. Metropolitan Books, New York 2006, str. 8, 22, 30.

[22] M. A. Lee, B. Shlain: Acid Dreams, the Complete Social History of LSD: the CIA, the Sixties, and Beyond. Grove Press 1985. Viz rovněž seriál Wormwood (Netflix).

[23] Kevin Dowling, Phillip Knightley: A secret that could destroy the CIA. The London Mail, Aug 23, 1998. Viz http://www.frankolsonproject.org/Articles/LondonMail.html.

[24] Alfred W. McCoy: Science In Dachau’s Shadow: Hebb, Beecher, And The Development. CIA and Canada. Journal of the history of the behavioral sciences. Vol. 43(4), 401–417, str. 409. Wiley Periodicals, Inc., 2007. Viz https://archive.org/stream/ScienceInDachausShadow/Science-in-Dachaus-Shadow#page/n0/mode/2up.

[25] H. P. Albarelli: A Terrible Mistake: The Murder of Frank Olson and the CIA’s Secret Cold War. District Attorney Robert Morgenthau Investigation. Kap. 3, 2009. Viz https://books.google.cz/books?id=Ov-0BQAAQBAJ&lpg=PT977&dq=Dr.%20James%20Starrs%20rankly%20and%20starkly%20suggestive%20of%20homicide&pg=PT977#v=onepage&q=Dr.%20James%20Starrs%20rankly%20and%20starkly%20suggestive%20of%20homicide&f=false.

[26] dtto.

[27] Albert J. Mauroni: Where are the WMDs? The Reality of Chem-bio Threats on the Home Front and the Battlefront. Illustrated, Annotated. Naval Institute Press, str. 4.

Další díly