Gastro

Kluci v akci: Cibulová polévka

Sbírání kytiček

V sobotu 1. června Česká televize odvysílá již třetí benefiční speciál pořadu Kluci v akci. Tentokrát se kuchaři Filip Sajler a Ondřej Slanina propojí s organizací Nový prostor, která již dvacet let pomáhá osobám, které se dostali do tíživé sociální a finanční situace.

Vařit budou společně s dvěma prodejci časopisu Nový prostor, konkrétně s Petrem a Tomášem. Ti byli dříve také kuchaři, než se díky alkoholu a drogám dostali na úplné dno, ze kterého se teď za pomoci Nového prostoru snaží odrazit. 

Petr s Tomášem připravili takzvané nízkorozpočtové menu, neboť oni sami pořádají v denním centru NP kurzy levného vaření pro ostatní prodejce. Menu sestává z Cibulové polévky, Gratinovaných Portobell s modrým sýrem a Kuřecí rolády s vaječnou faší. 

Cibulová polévka 

4−6 porcí 

6 lžic oleje 

30 g másla 

3 cibule 

1 jarní cibulka 

1,2 l kuřecího vývaru 

sůl mletý pepř 

krutony veka či starší pečivo 

Cibuli nakrájíme na klínky, jarní cibulku na kolečka – do základu použijeme jen bílou část, zelenou ponecháme na podávání (aby neztratila hezkou zelenou barvu). V hrnci rozehřejeme olej a máslo, cibule opečeme dosklovata a zalijeme horkým vývarem. Povaříme asi 10 minut a dochutíme solí a mletým pepřem. Pečivo nakrájíme na kostičky a opečeme na másle dozlatova.

Připravila: Katka
Foto: Prima

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků