Hlavní obsah

Obhájce Koepka začal PGA Championship výtečně, Woods kazil

Bethpage

Obhájce titulu Brooks Koepka zahájil výborně golfový major PGA Championship. Američan zahrál v prvním kole na hřišti Bethpage Black sedm ran pod par a v rozehraném první kole jasně vede. Naopak strádal Tiger Woods, letošní vítěz Masters příliš chyboval a den dokončil se skóre +2.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Obhájce titulu Brooks Koepka zahájil výborně golfový major PGA Championship.

Článek

Koepka začal na první jamce birdie díky dlouhému patu, zabodoval pak ještě šestkrát a ani jednou nezkazil. "Sedm pod par, to se nestává každý den. Přitom jsem ještě na dvou pětiparech dal jen par a zkazil pat na jedenáctce, takže to mohlo být zatraceně dobrý kolo. Ale nenechte se mýlit, beru to," řekl Američan.

Koepka šel po hřišti společně s Woodsem, který před měsícem v Augustě získal patnáctý major titul. Na rozdíl od krajana ale Woods špatně začal, na první jamce, čtyřparové desítce, zapsal double bogey, to samé si ještě zopakoval na tříparové sedmnáctce. Sice dal tři birdie a jeden eagle, ale přidal i tři bogey.

"Nehrál jsem čistě, jak bych chtěl. Neměl jsem moc dobrý start, pak se trošku našel, ale kvůli špatným patům v závěru jsem chyboval," zhodnotil Woods první den.

Koepka vede o čtyři rány před Angličanem Tommym Fleetwoodem. Řada hvězd ale teprve hraje. Na hřišti jsou i první hráč světa Dustin Johnson z USA, Španěl Jon Rahm, Američan Phil Mickelson či severoirský hráč Rory McIlroy.

Reklama

Související témata: