Nic se nepřikrášlovalo, říká o "svém" filmu Elton John

17.5.2019 00:00   |   TV a FILM
Rocketman je hudební fantazie, která vypráví životní příběh jednoho z nejúspěšnějších muzikantů současnosti.

Rocketman

Elton John (na titulním snímku s Taronem Egertonen, který ho hraje ve filmu) vždycky zpíval jako bůh, oblékal se jako nikdo jiný, žil jako pravý rocker a navzdory tomu přežil, aby vám o sobě mohl vyprávět.

A o filmu, který je natočen podle jeho životní cesty prohlásil: „Nic se nepřikrášlovalo. Přesně takový jsem film chtěl mít...“

Než se stal Eltonem Johnem, jmenoval se Reginald a byl to malý brýlatý oplácaný kluk, který si příliš nerozuměl s rodiči, zato s klavírem mu to šlo náramně.

Video
Trailer k filmu Rocketman

Zpočátku jen dělal křoví úspěšnějším muzikantům, jenže pak potkal svou nejspřízněnější duši, textaře Bernieho Taupina. Od tohoto setkání vedla strmá cesta na absolutní vrchol, možná až příliš rychlá na to, aby se dala zvládnout bez chlastu a drog.

Rocker i showman

Ty pomáhaly zejména ve chvílích, kdy se Elton cítil sám, opuštěný a nemilovaný, což se mu stávalo prakticky pořád. Jenže když jste duší rocker i showman, tak se z každého srabu prostě vyzpíváte.

Od chvíle, kdy Elton čuchnul k údernějším rytmům, není jeho příběh klasickým životopisem, ale živelnou a bláznivou hudební show, v níž se jeho koncertní čísla prolínají s muzikálovými výstupy.

Kdo to zpívá?

Největší hity Eltona Johna, jako například Your song, I´m still standing nebo titulní Rocketman se tu objevují ve velmi originálních aranžích, jichž se ujal herecký představitel hlavního hrdiny Taron Egerton (hvězda filmů série Kingsman).

Egerton nejen že se Eltonovi podobá, ale vyrovná se mu i pěvecky. Všechny slavné hity ve filmu zazní právě v jeho podání.

Chytrý kluk...

Dalším důležitým článkem ve štábu Rocketmana je jméno režiséra Dextera Fletchera. Tenhle pán dokončoval Bohemian Rhapsody, poté co byl odejit původní režisér. Čeká nás s Rocketmanem podobně silný filmově hudební zážitek?

Video
Ukázka z filmu o filmu

Diváci srovnávat můžou, na rozdíl od Tarona Egertona, který Bohemian Rhapsody raději vynechal. „Chytrý kluk,“ komentoval jeho rozhodnutí režisér Fletcher.

ofm, ŽenyproŽeny
Foto CinemArt

Přečtěte si také


Diskuse: Nic se nepřikrášlovalo, říká o "svém" filmu Elton John

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci