Extrem food festival 2019: Vytvoříme český rekord v počtu lidí pojídajících hmyz na jednom místě?

Extrem food festival 2019: Vytvoříme český rekord v počtu lidí pojídajících hmyz na jednom místě?

V sobotu 25. května se od 10:00 do 18:00 v Brně na fotbalovém stadionu Za Lužánkami uskuteční již 4. ročník Extrem food festivalu. Akce nabídne exotickou kuchyni, neobvyklé nápoje a bohatý doprovodný program. Pořadatelé se navíc pokusí vytvořit nový český rekord v počtu lidí pojídajících smažený hmyz na jednom místě.

Festival bude letos větší než v minulých letech. „Z důvodu velkého zájmu jsme se museli z lužáneckého parku přesunout do vhodnějšího prostoru. V roce 2018 na festival zavítalo během jednoho dne 1 500 lidí,“ vysvětluje organizátor Pavel Pichler.

Prohlédněte si fotografie z minulých ročníků

Na místě bude více než 40 gastro stánků s klasickou zahraniční kuchyní i tou extrémní. V nabídce bude například sushi, španělská paella, pokrmy s pořádnou dávkou chilli nebo hmyz, hadí maso, šneci, žabí stehýnka, holoubátka, kuřecí pařáty a další.

Vášniví jedlíci se mohou těšit na soutěže v pojídání. Čeká je švédské rybí jídlo surströmming, jeden z nejsmradlavějších pokrmů na světě. Pro ty, kdo to rádi ostré, je připravena soutěž v pití chilli piva na čas. Největším zážitkem bude pokus o vytvoření českého rekordu v počtu lidí pojídajících smažený hmyz na jednom místě. Podaří-li se jej vytvořit, bude zapsán do České knihy rekordů.

V letošním roce akce nově nabídne tzv. adrenalin zónu. Připravena je pro návštěvníky možnost vyzkoušet si chůzi po skle nebo ohni, házení sekerou, skákací boty, otužovací kádě nebo speciální beer yoga. Ta se cvičí s lahvovým pivem a bude na festivalu novinkou.

Velkou část areálu zaujme trickline a slackline show společnosti Adrex. I zde si návštěvnici budou moci vyzkoušet, jak těžké je na slack line se udržet.

Travel Stage

V doprovodném programu 4. ročníku festivalu Extrem food se můžete těšit také na Travel Stage, která přivítá pět zajímavých hostů – ti se podělí o své zážitky z dobrodružných cest a poskytnou praktické informace, jak si splnit vlastní cestovatelské sny. Praktické rady pro začínající i pokročilé cestovatele. Do jaké destinace se vydat? Jak získat víza? Mohu mít dva pasy? Je potřeba očkovací průkaz? Jak se připravit na náročnou expedici? To vše a mnohem více se dozvíte na naší cestovatelské scéně…

Milan Václavík – Cesty s chutí (Jídlo na cestách aneb co nejméně času na wc)

Kuchař a cestovatel Milan Václavík povypráví o tom, co všechno vás může na cestách potkat na talíři. Smažení pavouci, kachní embrya, hmyzí dobroty… Jiný kraj, jiný mrav a v jídle to platí dvojnásob! Co všechno už Milan ochutnal a co by naopak nikdy do pusy nedal? Jak vybírat restaurace a je-li bezpečné jíst na ulici? Kolik toaletního papíru je třeba na cestu do Thajska?

Mirek Haluza – Extrémní expedice (producent nejúspěšnějšího snímku festivalu Expediční kamera)

Kameraman a producent expedičních filmů Mirek Haluza nejraději cestuje k tradičním kulturám žijících v tropických rovníkových džunglích, kde není nouze o úžasně pestrý svět a dobrodružství na každém kroku. Jak se plánuje náročná expedice na Západní Papuu? Žijí tam stále lidožrouti? Kolik jídla s sebou nabalit? Dají se tam někde dobít baterie do kamery? Jak se člověk dorozumí s domorodci kmene Kombai?

Kluky Milana a Mirka doplní také Jirka Fišar: Pod Annapurnou svítá modře, z kanclu do velehor nebo Michal Pospíšil: Lékaři bez hranic, mise v Súdánu.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: