swapování, oblečení, swap, šatník, minimalismus, sukně, Marcela Sobotová, Depo 2015

Podobné příspěvky

Leave a Reply

7 Komentářů

  1. Pavla napsal:

    Já musím reagovat k té barevné typologii. Barevnou typologii mám moc ráda 🙂 Vědět, do kterého typu člověk patří, opravdu hodně ulehčí práci. Konečně jsem vyřadila ze šatníku nevhodné barvy, které jsem stejně nenosila, protože mi prostě neslušely. A při nákupu oblečení je pro mě jedním z důležitých faktorů barva. Nevhodné barvy, které by byly blízko obličeje, si nekoupím, protože bych je stejně nenosila. Někdy je opravdu těžké sehnat to, co člověk potřebuje, ale o to větší službu a radost pak kousek udělá.
    Sukně nosím taky moc ráda i v zimě. Raději tedy nosím s elegantnějšími boty, ale chápu, že to záleží na stylu 🙂

    1. Děkuji, Pavlo. Už mi celkem jde poznat teplý odstín od studeného. Chce to cvik. Jak jsem někde četla, taky pomůže průprava malováním :-).

      1. Markéta napsal:

        Přesně tak, Marcel, v teple barvě je kousek žluté, ve studené barvě je vždy kousek modré 😊

      2. Pavla napsal:

        Ano, chce to cvik. 🙂 Kdybyste hledala inspiraci, tak na pinterestu je toho opravdu hodně. Já to mám opačně, já jsem typ studený a už jsem docela vycvičila oko, takže teplé barvy úplně přehlížím 🙂 (mě to tedy nevadí, jinak se samozřejmě člověk nesmí barevnou typologií nechat omezovat). Když si člověk není jistý, tak je taky dobré v obchodě přikládat kousek k něčemu jinému (pokud je jiný odstín barvy), tak je taky podtón víc vidět.
        U líčení udělají barvy taky hodně, vyměnila jsem svoji původní broskvovou tvářenku za studenou růžovou a výsledek je mnohem lepší 🙂

  2. Ivana K. napsal:

    Opäť veľmi pekné čítanie, ďakujem. Je milé, že aj „ostrieľaní“ minimalisti si „musia“ dávať občas pozor (povzbudilo ma to 🙂 ).

    Tak veľmi by som uvítala u nás v meste „neustály swap“ alebo tzv. Zónu bez peňazí.
    Veci by prirodzene prechádzali k tým, ktorí ich ešte využijú, či už by chcel niekto niečo „origoš“ alebo práve nemá peniažky a môže to mať zdarma. Páči sa mi taký prirodzený a zmysluplný posun vecí.

    Môj problém je meniaca sa hmotnosť a stále ešte plnšie skrine s oblečením.
    Niečo si nechávam, ešte verím, že na ďalšie tehotenstvo.

    A ohľadom sukní, nosím ich veľmi rada, zima nezima. Zistila som, že za posledný rok som mala možno 30x oblečené nohavice a to rátam aj športové nohavice na pieskovisko 🙂

    V sukni sa cítim dobre a teší ma byť ženou.

    Aj Vám Marcelka sukne pristanú.

    A čo sa týka farebnej typológie a hľadania správnych odevov aj doplnkov,
    je to pekná hra, nie som zástancom „gigantizmu“ – milión vecí, najmódnejšie kúsky, zbytočnosti, ale nájsť to, čo mi naozaj pristane a je to kvalitné a tešiť sa z toho oblečenia je pre mňa radosť.

    1. Není zač, Lucie. Na tohle se mě ptá mnoho z vás, proto to mám v plánu zpracovat do samostatného článku.