Znovuzrození Fabie R5. Za necelou minutu.

Nejen z videa je zřejmé, jaký to byl kalup…

Když se během šumavského Korábu objevily první informace o velké havárii dvojice Jakeš-Machů, vyvolalo to nejen u týmu obavy zejména o zdraví obou členů posádky. Po zjištění, že v tomto směru je vše víceméně v pořádku, se starost přenesla na techniku. Již první bližší prohlídka vozu potvrdila nekompromisní diagnózu. Těžké zranění karosérie a rámu bylo nevyléčitelné, transplantace nevyhnutelná. Stihne se za dva týdny postavit nová Fabia R5?

Stavba závodního vozu není nikdy jednoduchá záležitost. Tentokrát se navíc vše komplikuje o rozebírání havarovaného auta, důslednou kontrolu všech agregátů a vytřídění těch, které je nutno vyměnit. Ale někdy může pomoci i náhoda. Ve Škodě Motorsport je právě jedna volná karosérie, takže hned v úterý po Šumavě se vyráží do Mladé Boleslavi a místo předpokládané čekací doby 10 dnů na karosérii (vč. lakování) se tato část oprav urychluje. Po cca 10 dnech tvrdé práce v dílně se nasazení „nového“ auta na Rallye Český Krumlov už rýsuje jasněji. A závod s časem končí definitivně tuto středu, kdy z dílny vyjíždí nová Fabie R5 v plném týmovém designu.

Většina fanoušků rally již určitě viděla zrychlené záběry ze servisní zóny, kde občas dorazí zle potlučené auto. Sehraný tým mechaniků pak předvede během 30 minut naprosto dokonalý koncert, na jehož konci vyjíždí do dalších rychlostních zkoušek vůz, na němž nejsou poznat šrámy z havárie.

Následující minutové video je trochu jiný příběh. Velké množství práce se pochopitelně odehraje mimo zorné pole kamery, ta zachycuje jen postupně odstrojovaný vůz (karosérie č. 249), aby se za několik dnů na stejném místě objevila nová Škoda Fabia R5 s karosérii, jenž se v databázích bude označovat jako 249A.

Komentářů celkem: 3
17. 5. 2019 10:04
0 0
krásná práce, už jenom sledovat, jak se za oknem stmívá a zase rozednívá, to je masakr smajlíksmajlík
17. 5. 2019 10:08
0 0
To video je super!!! dobrá práce! smajlík
17. 5. 2019 12:07 Upraveno 12:07
0 0
Takže to "A" za číslem kastle znamená reinkarnovanou karoserii?
Jinak pěknej koncert smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!