ČT dokončuje natáčení nového seriálu Poldové a nemluvně

pátek, 17. května 2019, 07:45 TV MediaGuru

Česká televize připravuje nový seriál pro páteční prime-time, jeho natáčení pomalu dokončuje.

Poldové a nemluvně, foto: Česká televize

Poldové a nemluvně, foto: Česká televize

Česká televize dokončuje natáčení nového seriálu Poldové a nemluvně podle scénáře Tomáše Baldýnského. Má jít o komediální seriál s detektivním podtextem. Podle informací, které ČT uvedla ve zprávě o vývoji pořadů a programových formátů za druhé pololetí 2018, připravuje novinku do pátečního večerního vysílání. Kdy ji nasadí, zatím není známé.

„Poldové a nemluvně je rodinná komediální detektivka, která se od ostatních liší téměř vším. Vraždu abyste v ní pohledali, naši detektivové většinou nevyjíždí na místo činu s houkačkou, ale s kočárkem, a místo služební zbraně si nesmějí zapomenout dudlík a flašku se sunarem. Přesto i oni zažívají dramatické příběhy a přesto, nebo právě proto, zde spravedlnost a láska vždycky vítězí," popsal novinku kreativní producent a autor scénáře Tomáš Baldýnský.

Za režií seriálu Poldové a nemluvně stojí dvojice Jan Bártek a Radek Bajgar a v rolích „tří poldů“ se objeví Svatopluk Skopal jako hlava rodiny a policejní legenda, Marek Němec a Marek Adamczyk jako jeho synové, pokračovatelé rodinné policejní tradice.

Česká televize profiluje na svém prvním okruhu programová okna tak, že do pondělního večera nasazuje detektivní a kriminální seriály. Zde například chystá nové seriály jako Princip slasti, Sever, Místo zločinu Ostrava nebo Hlava Medúzy (o těchto připravovaných pořadech jsme psali zde). Na páteční večery zařazuje spíš oddechovější dramatickou tvorbu (letos na jaře např. v pátek večer vysílala seriál Strážmistr Topinka), na nedělní večery minisérie, historická dramata nebo televizní filmy. K novým pořadů, které v této oblasti připravuje, patří např. Marie Terezie II, Emanuel Moravec - anatomie zrady, Četníci z Luhačovic, Zločiny velké Prahy nebo Vysoká hra. Sobotní a středeční večery jsou vyhrazeny zábavě, úterní a čtvrteční večery většinou archivní tvorbě. 

V loňském roce schválila Česká televize do výroby 458 nových projektů, externí náklady přesáhly jednu miliardu Kč.

-mav-