Kolik investovat do nové pračky? Už střední třída dokáže uspokojit i náročné zákazníky

Spotřebiče 17. května 2019 | 08:17 — Marie Drahá
Výrobci domácích spotřebičů cílí na nižší příjmové skupiny, ale i na velmi náročné zákazníky. Například pračku tak seženete za pět tisíc korun, ale i za padesát. Kde je však optimum mezi cenou a kvalitou?
Další 3 fotografie v galerii
Modely s předním plněním jsou praktičtější, nabízejí totiž možnost využít i horní prostor / Internet

Cena je při koupi spotřebiče pro řadu zákazníků klíčovým faktorem. Příliš nízká se jeví jako podezřelá, vysoká zase může být nad naše možnosti. Pračka se řadí mezi spotřebiče, bez kterého se dnes neobejde žádná domácnost. Je investicí na celou řadu let. Abyste se při její koupi zbytečně neunáhlili, máme pro vás menší cenový přehled, který napoví, co očekávat od spotřebiče do desíti tisíc korun a dražšího.

Pračky do 10 tisíc korun

V této cenové kategorii seženete automatické pračky s horním i předním plněním. Žádné speciální programy rozlišující jednotlivé druhy materiálů však nečekejte. Spotřebič vám nabídne zcela základní funkce, navíc s menším počtem otáček a horším odstřeďováním. Je třeba také počítat s tím, že bude pračka hlučnější. Izolace totiž nebývá zrovna na vysoké úrovni.

Pračka do 15 tisíc korun

Jedná se o jakousi střední třídu, která disponuje hlavně spotřebiči s předním plněním. Kvalitou uspokojí všechny, kteří chtějí, aby pračka něco vydržela, a dokonce i náročnější zákazníky. Některé modely nabízejí parní praní nebo množstevní automatiku. Standardem bývá spotřeba ve třídách A++ nebo A+++. Za tuto cenu seženete i pračku v kombinaci se sušičkou.

Pračka nad 15 tisíc korun

Spotřebič, který zaručuje vysokou kvalitu i životnost. Má tu nejlepší možnou spotřebu, spoustu funkcí a širokou nabídku programů, kterou možná standardní domácnost ani nevyužije. Výjimkou není praní peří, outdoorového oblečení nebo baby oblečků. Znovu je možné sáhnout po přístroji s předním plněním nebo kombinovaným se sušičkou. Chytré spotřebiče si dávkují mycí prostředky samy. Ušetří vám peníze i za vodu, dozvíte se zde.

Další články
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Proč trpíme arachnofobií, co skutečně způsobuje strach z pavouků a lze se této fobie zbavit?

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu