Hlavní obsah

Velká pocta pro trojnásobného grandslamového vítěze. Oficiálně byl pasován na rytíře

Andy Murray je oficiálně rytířem. Šlechtický titul mu před více než dvěma roky udělila britská královna Alžběta II., tento čtvrtek pak byl trojnásobný grandslamový vítěz princem Charlesem v Buckinghamském paláci do tohoto stavu pasován. „Jsem velmi pyšný, že jsem se jím stal,“ prohlásil dvaatřicetiletý tenista.

Foto: Sport.cz

Andy Murray byl princem Charlesem pasován na rytíře.

Článek

Rok 2016 byl pro Andyho Murrayho asi nejúspěšnější v jeho kariéře. Zahrál si finále na Australian Open a French Open. Vyhrál podruhé v kariéře Wimbledon. Obhájil olympijské zlato, ovládl Turnaj mistrů a stal se světovou jedničkou. Není tedy divu, že mu na jeho konci britská královna udělila šlechtický titul za zásluhy ve sportu a charitě.

Oficiálně pak byl do tohoto stavu tenista pasován princem Charlesem tento čtvrtek v Buckinghamském paláci. „Jsem velmi pyšný, že jsem se stal rytířem,“ uvedl Murray na webu ATP. „Je to krásný den strávený s rodinou. Je tu moje manželka i rodiče. Rád bych tady měl i děti, ale ještě jsou na tohle malé. Hned, jak ale přijdu domů, ukážu jim medaili,“ dodal.

Trojnásobný grandslamový vítěz se nyní zotavuje z lednové operace bolavé kyčle. Kvůli ní vynechal téměř celou loňskou sezonu a v té letošní odehrál jen dva turnaje, v Brisbane a Australian Open. Hvězdný tenista sice už necítí bolesti, avšak stále ještě není jisté, zda bude moci pokračovat ve své kariéře.

Jeho velkým přáním je si ještě zahrát ve Wimbledonu a případně tam kariéru ukončit. S tréninkem již začal před několika týdny. Pořadatelé turnaje v Queen´s Clubu, který začne v polovině června, mu dokonce drží divokou kartu. Tak snad ještě bývalou světovou jedničku na kurtech uvidíme hrát.

Reklama