Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Benefici pro děti s Downovým syndromem podpoří dražba dresů

Ve středu 29. května proběhne už pátý ročník Benefičního odpoledne, ve kterém se draží dresy slavných sportovců. Akce začíná v 17:00 a bude probíhat do 19:00 na fotbalovém hřišti základní školy Emy Destinové v Českých Budějovicích. Letos se k benefici hlásí velké množství Jihočechů. Moderátorem akce bude Miroslav Lenc.

Z fotbalového prostředí kapitán Dynama Jirka Kladrubský, patron JFA ČB Tomáš Sivok, mladý Václav Drchal, volejbalový MČR kapitán Jihostroje Radek Mach, reprezentant Michálek a masér Hoch připravil podpisy všech mistrů. Z hokejového prostředí se aktivně zapojuje Milan Gulaš, Tomáš Mertl, Jirka Novotný, Petr Kváča a samotný klub Motor.

Dalšími skvostnými kousky bude nejlepší kamarád Jirky Kladrubského Juraj Kucka hrající v Itálii, z Plzně David Limberský, z Ostravy Milan Baroš, z Prahy Pulkrab a další. Na akci se mohou těšit děti, které budou soutěžit a bavit se pohybem s Decathlonem a Věcinafotbal. Rodiče si mohou vychutnat šálek kávy z mobilní kavárny Budějcké Drbny, do které dodá upražená zrnka QB coffee rasters a Catering bez hranic. Část výtěžku z prodeje kávy půjde na benefici Ovečka.

Zástupkyně ze sdružení Ovečka, které se stará o děti s downovým syndromem děkuje za již vybranou částku 217 tisíc korun (za 4 roky), ale na první místo řadí vždy chuť vzít mezi zdravé děti „downíky“. Naší největší spokojeností je vidět děti šťastné a zaujaté.  Za vybrané částky se většinou pořizují metodické pomůcky a učebnice, které sama paní Jarošová vymýšlí, tak aby co nejvíce seděly do praxe. Poté se vytisknou a využívají je děti v ČR a SK. Jezdí se na pohybové pobyty, které dětem pomáhají nejvíce.

Mimo jiné se budou dražit cenné věci jihočeských, českých a zahraničních sportovců. Mezi nejcennější dresy patří dres Jaromíra Jágra a portugalského hráče v barvách italského klubu Juventus Turín, Cristiana Ronalda.

Tolik slavných jmen na dresu nemůže sehnat jediný člověk, samozřejmě se jedná o spolupráci několika lidí, kdy například kluci ze společnosti STACA, starající se o fyzickou připravenost vrcholových sportovců oslovují své klienty. Poté tu je fotbalový manažer Jiří Müller ze společnosti  ESAM, který zaslal dres, který bude podle nás hřebem Benefice. Jedná se o originální venkovní dres Cristiana Ronalda z klubu Pavla Nedvěda, Juventus Turín. Kde za U21 hraje další Jihočech Nicolas Penner. Úžasné je, že pomáhá tolik lidí pro dobro druhým. To je to cenné co si odnášíme jako organizátoři akce. Trenéři JFA ČB.

Tisková zpráva

Štítky benefice, dražba, dres, SK Dynamo České Budějovice, Ema Destinnová, Juventus FC, Cristiano Ronaldo, Jihostroj, Tomáš Sivok, Václav Drchal, Radek Mach, Madeta Motor České Budějovice, Milan Gulaš

Benefici pro děti s Downovým syndromem podpoří dražba dresů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.