Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Děsivá zpověď Tomáška (6): Máma mě a Kačenku v kočárku strčila v noci pod most!

Po mrtvé ženě zůstal půlroční chlapec.
Zdroj: pixabay
zrůdná matka
Děti občas zažívají situace, které by těžko zvládl i kdejaký dospělý člověk. Mezi takové děti patří i Tomášek (6) a jeho maličká sestra Kačenka. Sourozence nechala jejich matka pod mostem u silnice, slíbila, že se pro ně vrátí, ale už nikdy nepřišla. Až díky náhodnému projíždějícímu se děti dostaly do dětského domova.

Matka Tomáška a Kačenky byla podle informací podaných Tomáškem s velkou pravděpodobností závislá na alkoholu. „Maminka s námi vystoupila v noci z vlaku. Se mnou a se sestřičkou v kočárku. Protože se se strejdou pohádala ve vlaku. Křičela na něj, kde teda budeme spát, když už nemáme ani korunu, a strejda na mámu taky křičel, že neměla všechny peníze utratit za chlast,“ řekl teprve šestiletý chlapec.

Strach, jaký Tomášek zažíval, se jen těžko popisuje. „Máma postavila kočárek pod můstek u cesty a přikázala mi, abych sestřičku hlídal, že se pro nás vrátí. A já čekal, naštěstí sestřička byla ještě malá a spala, já se ale dost bál a byla mi zima,“ popsal strašlivé chvíle. Matka se pro děti dlouho nevracela, hladový Tomášek si našel v kočárku alespoň rohlík, vedle kterého byla i plastová láhev s vínem, kterou si tam jeho matka nechala. I když chlapec doufal, že si pro něj a pro sestřičku maminka přijde, nestalo se tak. Zachránil je až náhodný projíždějící, který zavolal policii. Děti byly převezeny do Klokánku

Tomášek byl naprosto vyčerpaný. „Sestřička byla úplně pročůraná, a tak ji klokánčí teta opatrně svlékla. Měla úplně rudé, opruzelé nožičky, no ještěže tam měli různé masti a ošetřili ji, taky jí dali mlíčko, to už jsem ale moc neviděl, protože jsem prostě usnul. Pak jsem byl rád, že jsme v Klokánku mohli zůstat, mámě už nás nevrátili. Ani se nám po ní nestýskalo a jí po nás taky ne, když ani jednou nepřijela,“ sdělil Tomášek, který si i přes svůj nízký věk uvědomuje, co mu jeho matka provedla a jaká je.

Ředitelka Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc Klokánek Teplice a Ústí nad Labem Mgr. Daniela Brníková potvrdila, že do Klokánku se umísťují i děti, jejichž matky dlouhodobě užívají alkohol a nejsou schopny pro děti zajistit v rodině bezpečné podmínky. Umístěním do Klokánku sice matka dostane možnost se závislosti na alkoholu zbavit, většinou ale její závislost vyhrává nad mateřstvím a touhou postarat se o děti. Daniela Brníková takto promluvila pro server Blesk.cz, který informace o Tomáškovi a Kačence přinesl.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy