Vedení města jednalo o zlepšení bezpečnostní situace v nádražní hale
Strážníci při kontrole bílinského nádraží. Ilustrační foto
Teplice

Bílina - Ve čtvrtek 16. května se vedení města, spolu s ředitelem Městské policie Bílina, sešlo s ředitelem krajského pracoviště Správy železniční dopravní cesty Martinem Kašparem. Hlavním důvodem schůzky bylo projednání možností zlepšení bezpečnostní situace v nádražní budově.

Navrženým opatřením je rozšíření kamerového systému o další tři kamerové body v nádražní hale, ale i umístění dvou kamer stylu antivandal do podchodu pod železniční tratí. Po domluvě bude navýšena přítomnost bezpečnostní služby vždy v době největšího provozu a rozšířena nekuřácká zóna v okolí nádražní budovy. Projednána byla i možnost zrušení přepážky v nádražní hale, ve které byly dříve umístěny jízdní řády a která brání pohledu do pochodu.

Dalším tématem byla plánovaná rekonstrukce železniční trati Bílina – Most, která je v současné době v prvním stupni projektové přípravy. V rámci této rekonstrukce se počítá s revitalizací nádražní budovy, nástupiště a zrušení jedné koleje na Kyselce.

Důležitým tématem pro vedení města bylo i projednání spolupráce při rekonstrukci komunikace podél železniční trati od koupaliště na Kyselce do Želenic tak, aby byla lépe průjezdná pro cyklisty a naopak nedocházelo ke zneužívání průjezdu osobními automobily, k vytváření černých skládek a k neoprávněnému kácení stromů.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru