Tyto chyby při používání řasenky možná děláte i vy: Na co si dát pozor?

Tyto chyby při používání řasenky možná děláte i vy: Na co si dát pozor? Zdroj: Shutterstock.com

Na nanášení řasenky není zdánlivě vůbec nic složitého. Myslí si to alespoň většina žen, které si každé ráno líčí řasy. Nevědomky se ale dopouštějí chyb, kterými zbytečně kazí výsledný dojem svého líčení, ale zároveň ohrožují i své zdraví. Jaké jsou tedy nejčastější chyby při používání řasenky? Zkuste se jim vyvarovat.

Stačí několik tahů černým kartáčkem a rázem pozvednete svou krásu na nový level. Všechny do jedné chceme mít po použití řasenky krásně oddělené, výrazné, natočené a velmi dlouhé řasy. Pokud chcete dosáhnout opravdu dokonalých řas, vyvarujte se následujícím chybám.

Neřešíte tvar a velikost kartáčku

Ráda sáhnete po řasence, která vašim řasám slibuje objem a maximální délku? Odnaučte se to. Na řasence se vždy v prvé řadě zajímejte o tvar a velikost kartáčku, který by měl odpovídat délce vašich přírodních řas.

Pokud tedy máte kratší řasy, vyberte si řasenku s kartáčkem, který je užší a je kratší na délku. Máte-li delší řasy, lepší je pro vás právě řasenka s širším kartáčkem.

Zdroj: Shutterstock.com

Nepoužíváte řasenku správně

Nanášíte si řasenku pouze na spodní stranu horních řas v několika vrstvách? Potom je to špatně. Řasenkou přejíždějte od kořínků až po konečky, a to nejprve na vrchní straně svých horních řas. Poté přejděte na stranu spodní.

Nakonec nezapomeňte ani na svoje dolní řasy. Řasenku na své přírodní řasy nanášejte v maximálně dvou vrstvách. Předejdete tak jejich slepení a vaše nalíčené oči budou vypadat mnohem lépe.

Pumpujete vzduch do řasenky

Ještě, než si nanesete řasenku, kartáčkem uvnitř pořádně několikrát zapumpujete. Pozor ale na to. I když chcete, aby se kartáček co nejvíc obalil barvou, vháníte tímto způsobem do vnitřní části řasenky vzduch, a tak zbytečně podporujete její vysychání. A určitě víte, že vysychající řasenka může na řasách vytvářet nevzhledné žmolky.

Tip: Jestli chcete na kartáček nanést co nejvíc barvy, kružte s ním raději po vnitřní straně řasenky.

Nosíte voděodolnou řasenku

Voděodolná řasenka vám přijde vhod při návštěvě bazénu nebo během dovolené u moře. Rozhodně ji ale nepoužívejte každý den, protože na rozdíl od klasických řasenek vaše řasy velmi zatěžuje. Způsobuje totiž jejich vysušování, řasy jsou tak slabší a mají tendenci vypadávat. 

Zdroj: Shutterstock.com

Používáte starou řasenku

Řasenka je živnou půdou pro bakterie a viry. Pokud chcete předejít případné infekci, zavčas ji vyhoďte. Řasenku byste proto měla používat maximálně tři měsíce, potom se jí raději zbavte. Do staré řasenky si rozhodně nikdy nekupujte novou náplň, hrozilo by vám opět riziko oční infekce.

Půjčujete řasenku svým kamarádkám

Ač se to zdá na první pohled přehnané, půjčování řasenky kamarádkám je velmi nebezpečné hlavně pro zdraví vašeho oka. Prostřednictvím kartáčku si z řas navzájem předáváte také bakterie a viry. Nikdy tak nevíte, zda půjčení své řasenky nakonec neodnesete zánětem spojivek nebo vážnější oční infekci.

Autor:
Publikováno: 17. 5. 2019 10:17 Nahlásit obsah