„Lživý plátek SPD týden před volbami. Útok na KSČM!“ Konečná podává trestní oznámení na Okamuru

17.05.2019 11:30

Místopředsedkyně KSČM a jednička komunistů do evropských voleb Kateřina Konečná chystá žalobu na předsedu SPD Tomia Okamuru. Okamura podle jejích slov v kampani šíří nepravdivé informace. Podrobnosti společně s šéfem komunistů Vojtěchem Filipem zveřejnili na dnešní tiskové konferenci k této věci. „Jedná se o kampaň, věci, které Tomio Okamura používá v kampani,“ řekla ještě před tiskovou konferencí.

„Lživý plátek SPD týden před volbami. Útok na KSČM!“ Konečná podává trestní oznámení na Okamuru
Foto: Repro Youtube
Popisek: Europoslankyně Kateřina Konečná

Jako první se slova ujal předseda KSČM Vojtěch Filip, který po zasedání výkonného výboru jejich strany, kde hodnotí jednotlivé kroky, které se odehrály v kampani, sdělil, že poté, co některé politické strany narušují průběh voleb lživými informacemi, nezbylo nic jiného než některé lži vyvrátit.

A rozhodli se tak učinit nejen pouze prohlášením nebo pomocí sdělovacích prostředků. „Museli jsme sáhnout ke kroku, kterým je trestní oznámení na ty, kteří o nás šíří nepodložené lži,“ sdělil Filip na tiskové konference k podání trestního oznámení na SPD Tomia Okamury.

„Vzhledem k tomu, že se to týká přímo naší vedoucí kandidátky a našich současných europoslanců, tak to trestní oznámení podává přímo Kateřina Konečná,“ dodal předseda KSČM a předal slovo Konečné, aby poskytla novinářům vysvětlení, co je k těmto právním krokům vedlo.

„My jsme si už zvykli na to, že strana SPD proti nám šíří řadu pomluv. Můžeme to považovat za součást předvolebního boje, když není program, stačí lži,“ řekla s tím, že došlo evidentně k tomu, že někdo chce ovlivnit výsledky voleb.

Poukázala na to, co vyšlo ve výtisku posledních novin SPD, které jsou distribuovány v počtu tří milionů kusů po celé České republice v těchto dnech. „V textu je šířeno, že KSČM, respektive já jako její poslankyně jsem hlasovala pro migraci a proti České republice ve věci uprchlických kvót,“ uvedla.

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

Je to něco, co na sobě nemůžeme nechat. Kazí to věrohodnost komunistické strany,“ zdůraznila s tím, že už od začátku říkali, že příčiny migrační krize je třeba řešit v zemích původu a že kvóty nejsou řešení. „Říkali jsme, že v žádném případě nejsme pro, aby se tu otevíraly volné cesty, a hlavně, že je velmi důlěžitá návratová politika,“ připomněla Konečná.

„To vše je přehlušeno lživým plátkem, který SPD vydalo týden před volbami. Jakákoliv obrana je v tuto chvíli nemožná. A udělalo to zcela záměrně! Ve chvíli, kdy vědělo, že tohle bude chtít učinit, to hnutí tajilo ve všech svých předchozích vydáních. Domníváme se proto, že je to evidentní útok na KSČM,“ konstatovala Konečná s tím, že KSČM proto odmítá, aby tento útok zůstal bez odezvy.

„Z toho důvodu dnes podám trestní oznámení za pomluvu, a to s cílem ovlivnit výsledek voleb do Evropského parlamentu,“ sdělila Konečná, která zmínila, že je dlouho v politice, a i když zažila různé předvolební boje, tak se s tímto ještě nesetkala. „Takto podlý útok jsem zaznamenala poprvé. Tohle už si nenecháme líbit, my máme svědomí čisté. My jsme bojovali za Českou republiku,“ řekla na závěr a dodala, že odmítá, aby někdo, kdo neudělal pro Česko v Evropském parlamentu vůbec nic, si bral KSČM do úst.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…