Veletrh STAINLESS 2019 s rekordní zahraniční účastí

stainless2019

Dva dny byl pavilon V brněnského výstaviště centrem světa obchodu s nerez ocelí. „STAINLESS opět potvrdil pozici veletrhu s největší mezinárodní účastí v portfoliu a.s. Veletrhy Brno,“ uvedl na adresu desátého ročníku Jiří Kuliš, generální ředitel společnosti. Veletrh přivítal vybranou klientelu úzce specializovaného businessu. 124 vystavovatelů z 24 zemí jednalo se zákazníky, kteří se do Brna sjeli z desítek zemí Evropy a Asie.

Stainless 2019

85 % vystavovatelů bylo ze zahraničí. Největší účast byla z Německa – 34 firem, Itálie – 12 firem, Indie – 9 firem a Polska – 9 firem. Českou republiku reprezentovalo 18 vystavovatelů. Na veletrhu byl nejvíce zastoupeným oborem korozivzdorná ocel, dále firmy prezentující hutní výrobky z korozivzdorných ocelí; stroje, zařízení, vybavení pro úpravy a zpracování korozivzdorných ocelí a výrobky z korozivzdorných ocelí.

Účastníci hodnotili akci velmi pozitivně. Zdůrazňovali kvalitu získaných tuzemských i zahraničních kontaktů s potenciálními zákazníky a důležitost veletrhu jako místa setkání se zástupci různých společností působících v oboru. Pro západoevropské vystavovatele je STAINLESS branou do zemí střední a východní Evropy.

STAINLESS je pořádaný každé dva roky ve spolupráci s německým partnerem – nakladatelstvím Focus Rostfrei.

Příští Mezinárodní veletrh korozivzdorných ocelí STAINLESS se uskuteční v termínu 5.–6. května 2021.

Řekli o veletrhu

Marcus Dreischer, obchodní ředitel, Nirotec, Německo
Jsme velmi spokojení zejména s kvalitou zákazníků. Lidé k nám přišli excelentně připravení, přesně věděli, čím se zabýváme. Řekl bych, že se za námi dokonce zastavilo více nových zákazníků, než těch stávajících. Co se týče národnosti, řekl bych, že tak třetina klientů je z České republiky, zbytek ze zahraničních zemí, jako jsou Polsko, Rusko, Ukrajina, Rumunsko a další země východní Evropy. Je ale zajímavé, že sem přijeli i lidé z Francie nebo Finska. Je to velmi zajímavý návštěvnický mix. Celkově jsme tak s veletrhem velmi spokojeni.

Jakub Chundela, obchodní manažer, VALBRUNA GROUP, Česká republika
Jsme výrobci, kteří dodávají zboží distributorům, takže za námi chodí převážně česká klientela. Na Stainlessu jsem se setkal se svými stálými zákazníky, takže jsem spokojený. Veletrh pro mě splnil svůj účel.

Silke Löser, vedoucí marketingu, STAPPERT, Německo
Veletrhu Stainless se účastníme už dlouho. Postupem času jsme zvětšovali náš stánek, protože máme zájem o český trh. Přišli k nám ale nejen čeští zákazníci, dorazili sem i klienti z celé Evropy.

Frank Kniezner, sales executive, Walzwerke Einsal, Německo
Pokud bych měl zhodnotit první den veletrhu, tak byl pro mě celý velice úspěšný. V naší expozici se zastavila spousta návštěvníků, přičemž to byli naši stávající klienti. Líbí se mi ale to, že jsem si díky Stainlessu ušetřil služební cesty po celé České republice a Slovensku, jelikož se se všemi potkám na jednom místě. Jako přínos veletrhu vidím určitě to, že je to pro nás brána do východní Evropy.

Vendula Žůrková, zástupkyně, Strojírny a opravny Milenov, Česká republika

Jsme výrobní společnost, takže nás na veletrhu většinou navštěvují firmy dodavatelské. Zatím jsme se zde setkali zejména se stávajícími klienty. Účast na Stainlessu vnímám jako oživení, ukážeme zákazníkům, že tady jsme a fungujeme. Vnímáme to jako dobrý marketingový nástroj. I když je návštěvnost trochu slabší než loni, není to nic, co by nám bránilo v tom, abychom na akci přišli. Celkově jsme tedy spokojení.

Marcus Kramer, obchodní manažer, Chr. Höver & Sohn GmbH & Co. KG Leppe Edelstahl, Německo
Stainlessu se účastníme poprvé. A abych byl upřímný, nejeli jsme sem s předem danými očekáváními. Můžu ale říct, že první den pro nás byl velmi dobrý, potkali jsme se tady s klienty z celého světa. To vnímám jako jednu z výhod veletrhu, že mám schůzky se zákazníky na jednom místě. Co se týče naší další účasti, je ještě brzo na závěry. Až se vrátím do kanceláře, udělám si zhodnocení akce, a pak se uvidí.

Marc Verbeeck, obchodní zástupce, Helaxa, Belgie
Účast na akci splnila naše očekávání, jsme s ní spokojení. Jsme rádi, že se za námi v expozici zastavili naši stálí zákazníci. K organizaci veletrhu nemáme připomínky a určitě počítáme s tím, že přijedeme i na další ročník veletrhu Stainless.

Izabella Suchorzynska, manažerka marketingu, NOVA TRADING, Polsko
Veletrhu Stainless se účastníme už od prvního ročníku. Také letos jsme velice spokojení s počtem klientů, kteří za námi přišli, přičemž hodně jsme jich sami pozvali. Všichni naši obchodní zástupci mají napilno. Nesoustředíme se pouze na český a slovenský trh, proto se nám líbí, že za námi přijíždějí zákazníci také z Německa, Rakouska, Chorvatska nebo Běloruska. Se všemi se tak potkáme v jeden čas na jednom místě. Zkrátka účast na akci pro nás má spoustu výhod.

Birgit Asmus, obchodní oddělení, Damstahl, Německo
Je to ok, méně lidí než posledně. Problém je, že je to v Miláně. Nejsme nespokojení. Hodně zákazníků, je to fajn, je skvělé, že vidíme zákazníky ve dvou dnech. A nemusíme nikam cestovat. Nejvíce k nám chodí českých zákazníků, ale jsou tady i z Běloruska, Baltské státy. Je to dobré na udržování kontaktů, je to lepší než telefon nebo e-mail.

Jeppe Jensen, produktový manažer, Inox, Dánsko
První den byl pro nás velmi dobrý, jsme spokojení s klienty, kteří za námi přišli. Poprvé jsme tady byli před dvěma lety, takže se k nám někteří vrací, ale máme i nové kontakty. Zákazníci za námi míří zejména z České republiky, Slovenska, Maďarska a Polska, ale najde se i pár Rusů. Samozřejmě bych se nezlobil, kdyby jich přišlo více. Celkově ale vnímám jako velkou výhodu, že existuje veletrh korozivzdorné oceli ve východní Evropě. Musím také ocenit organizační stránku, lidé z Veletrhů Brno odvedli skvělou práci.

Sebastian Krok, generální manažer, Hempel Special Metals, Polsko
S veletrhem Stainless jsme spokojení stejně jako vždy. Těší mě, že jsme se setkali se stávajícími klienty a zároveň jsme získali nové zajímavé kontakty. Příští ročník akce si určitě nenecháme ujít.

Zdroj zprávy zde.