reklama

BLOG Live With Anny: Donuts z kynutého těsta | pečené a plněné

Donuts nebo koblihy se dají udělat i pečené, a přesto jsou naprosto dokonalé! Koukněte se na jednoduchý trik, jak si koblihy s dírou udělat doma a jak je případně i naplnit.

Video: Anna Tůmová: Live With Anny
Anna Tůmová

Anna Tůmová

Vždy jsem byla nadšenec do vaření a hlavně pečení. Jenže jsem každý den stála před tou samou otázkou - Co uvařit k večeři?

Na internetu mi chyběly zdravé, rychlé a jednoduché recepty, a tak jsem se pustila do vytváření vlastních. Avšak cesta k nalezení toho (pro mě) pravého a zdravého stylu stravování byla dlouhá a na mém blogu (i YouTube kanálu) je podrobně zmapovaná.

Aktuálně se věnuji primárně natáčení videoreceptů, protože si myslím, že jsou tak nejpřínosnější. Z mé zkušenosti se receptu tolik nebojím, když vidím, že jeho postup hravě zvládnu.

Najdete tady zdravější recepty na jídla, která si i tak zachovala výbornou chuť a hlavně jsou prověřené mojí rodinou :)

Donuts z kynutého těsta

10 kusů | příprava: 40 minut + kynutí a pečení | SNADNÉ

  • 100 ml teplé vody
  • 1 lžíce kokosového cukru
  • 15 g droždí
  • 250 g špaldové mouky
  • 40 g kokosového cukru
  • 50 g kokosového oleje
  • 1 lžička kvalitního vanilkového extraktu (Bourbon)

čokoládová poleva

  • 100 g kvalitní hořké čokolády
  • lžička kokosového tuku

(čokoládu s tukem stačí rozpustit na vodní lázni)

Datlový karamel

  • 50 g datlí
  • 100 ml vody

(vše jsem rozmixovala do hladké kaše, pokud chcete slaný karamel, přidejte sůl :))

Na zdobení jsem použila to, co jsem doma našla

  • kakaové boby
  • plátky mandlí
  • strouhaný kokos
  • nasekané ořechy
  • datlový sirup
"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama