Jedná se o psa jménem Derick Abalio, který se narodil 5. února a jeho bratra Janka z Jeníku, který se spatřil světlo světa 24. února. Ti se za několik měsíců stanou platnou posilou již nyní perfektního týmu.

Oba malé čtyřnohé pomocníky, jejichž otec je osmiletý služební pes Morgan, který slouží u policie od svého narození, si převzali jejich noví parťáci ve službě - Jitka Jozová a Radovan Mach. Pes Morgan je špičkové zvíře, které má na svém kontě výrazné úspěchy ve službě při dopadení pachatelů. Je zde tedy předpoklad, že i svým potomkům předal své skvělé vlastnosti.

„Výcvik chlupáčů začíná od prvního dne služby a to formou hry. Policejní psovodi využívají ke svým hrám především hračky, míčky a pamlsky. Prvotním a nejdůležitějším úkolem pro štěňata je takzvaná socializace. Malí psí služební pomocníci si musí zvykat například na větší množství lidí, na neznámé prostředí a tmavé prostory. Štěňata se učí od začátku i pachovým pracím, samozřejmě také formou hry,“ popsala kladenská policejní mluvčí Michaela Nováková.

Všichni čtyřnozí policejní pomocníci se ve své činnosti neustále zdokonalují. Jedná se jak o pravidelný výcvik, tak kontakt s psovodem, který se svými psy tráví 24 hodin denně. „Kolem druhého roku policejní služební pes nastupuje se svým psovodem do výcvikového střediska, kde je pod vedením zkušených instruktorů systematicky připravován a následně vykoná zkoušku pro získání kategorie, která je nezbytná pro výkon služby. Přejeme novým psím kolegům mnoho úspěchů v policejní práci,“ dodala mluvčí.

Hlavní budova Městského úřadu ve Velvarské ulici ve Slaném.
Kladenský i slánský úřad patří k nejpřívětivějším v kraji
Muzikant Jaroslav Tauber
Muzikant Jaroslav Tauber má velké plány, zahraje si i zazpívá hymnu
Den linky 155 se konal v Kladně.
Den linky 155 se konal v Kladně