Poslech digitálního rádia ve Velké Británii se meziročně zvýšil o více než pět procent

17. květen 2019

Výsledky poslechovosti Rajar přinesly digitálním platformám rekordní hodnoty. Na jejich čele se drží pozemní digitální rádio DAB. Poslech digitálního rádia se pomalu blíží k šedesáti procentům.

56,4 % britské populace poslouchá v současné době rozhlasové vysílání digitálně. Ukázaly to ve čtvrtek prezentované výsledky Rajar za první kvartál loňského roku. Meziročně vzrostl poslech digitálních platforem o více než pět procent. Na čele popularity je s hodnotou 40,4 % pozemní rozhlas DAB (71,6 % digitálních platforem), následovaný s velkým odstupem s 11 % on-line a mobilním poslechem, pětiprocentní podíl má digitální televize. Meziročně se poslech digitálního rádia DAB zvýšil o deset procent.

Nejpopulárnější digitální stanicí ve Velké Británii je dlouhodobě BBC 6 Music s týdenním zásahem 2,5 milionu posluchačů, o tři desetiny méně má Radio 4 Extra. Nejoblíbenějším privátním digitálním rádiem je Kisstory s 1,8 milionu posluchačů, následují Absolute 80s s 1,7 milionu posluchačů a Heart 80s s 1,4 milionu. „První čtvrtletí letošního roku znamenalo nejvýraznější nárůst digitálního poslechu od doby, kdy se začala publikovat čísla poháněná digitálním obsahem, a to jak novými pořady, tak i novými stanicemi,“ uvedl mimo jiné Ford Ennals, generální ředitel Digital Radio UK.

autor: lukpo
Spustit audio

Související