Kölsch: Delší sety mám radši

Rune Reilly Kölsch je vyhlášený producent, remixér a DJ dánského původu. 24. května odehraje celonoční DJ set v Roxy a poskytl nám interview.

 

Natočil jsi se Sashou společný track Lights a vydal ho na svém labelu IPSO. Znali jste se už předtím?

Kdysi jsme se potkali na Ibize a dělal jsem s ním rozhovor pro BBC . Sedli jsme si, tak jsme usoudili, že bude zábavné spolu něco nahrát pro IPSO. Je to úžasný umělec.


Tvoje nadcházející show v Praze je celonoční. Máš radši dlouhé sety, a čím s eliší od krátkých?

Vždycky mám radši ty delší. Moje první rezidence v Kodani v raných nultých letech, to byly sety na 6,7 hodin. Podle mě je to jedna ze základních DJských dovedností. Udržet pozornost publika tak dlouho je náročné, ale naplní tě to pocitem uspokojení.

foto Roxy

 

Jak přistupuješ k remixování, a co je dobrý remix?

Dobrý remix můžou být dvě věci. Buď updatovaná verze originálu, možná prodloužená nebo přearanžovaná, a nebo nová interpretace. Něco úplně jiného. Vždycky to záleží na původní skladbě.

Osmdesátkový rock

V jednom interview mě překvapilo, že máš rád rock z 80. let. Je to tím, jak pracují s emocemi a velkolepostí a tebe to oslovuje, nebo se ti to prostě tak nějak líbí a důvod nepotřebuješ?

Ano, některý rock z 80s se mi líbí. Většinou mě na tom zaujme zvuk. Způsob, jakým nahrávali a masterovali hudbu ve studiích za miliony dolarů, je neuvěřitelný. Mám rád kapely a lidi jako like Steely Dan, Dire Straits, Paul Simon, Tom Petty. Vlastně hlavně rock, který je inspirovaný folkem a jazzem. Z těch dob se dá naučit spousta věcí, je to velká inspirace.

Jaké to je mít label v roce 2019?

IPSO je spíš taková experimentální platforma než přímo label. Existuje jen pro moje spolupráce a remixy. Nemáme přímo smlouvy s dalšími umělci, nemám kapacitu starat se o kariéru dalším lidem.

DJing na celonočních akcích je pro čtyřicátníka možná náročný, jak se udržuješ v dobré náladě a dobré kondici? 

3-4x týdně cvičím a snažím se jíst zdravě. Nedávno jsem měl problém s vyhřezlou ploténkou v krku, tak jsem teď hodně opatrný. Co se týče nálady, nic mě nečiní šťastnějším než poslech hudby v hlučných prostorech.

 

EVENT

24/05/2019, 23:00
KÖLSCH (DK) | ALL NIGHT

support: Zissou

2nd stage: Dansi, SoulKate and special guest: Rory Cochrane (UK)

tix: 490 czk + popl

www.roxy.cz

www.facebook.com/ClubRoxyPrague


Comments

comments

Vyhledat