Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Jsem ve stavu, kdy už nemám žádné konkrétní cíle, vysvětluje konec kariéry Dahlmeierová

Sport

  13:41
Berlín - Německá biatlonistka Laura Dahlmeierová ukončila v 25 letech kariéru. Sedminásobná mistryně světa a dvojnásobná olympijská vítězka to oznámila na svém webu. Jedna z nejlepších biatlonistek posledních let zvažovala tento krok od loňských OH v Pchjongčchangu.

Němka Laura Dahlmeierová slaví další triumf ve Světovém poháru. foto: ČTK/AP

„Tohle rozhodnutí nebylo snadné a zrálo ve mně delší dobu. Cítím, že teď je k němu ten správný čas,“ napsala Dahlmeierová. „Jsem ve stavu, kdy už nemám žádné konkrétní cíle,“ dodala vítězka 20 závodů Světového poháru, jehož celkové pořadí v sezoně 2016/17 ovládla.

Na MS 2017 v Hochfilzenu Dahlmeierová získala rekordních pět zlatých medailí, pouze ve sprintu ji porazila Gabriela Koukalová. 

Laura Dahlmeierová.
Německá biatlonistka Laura Dahlmeierová při štafetě.

První individuální titul vybojovala ve stíhacím závodě o rok dříve v Oslu, z MS má kromě sedmi zlatých ještě tři stříbrné medaile a pět bronzových. Z her v Pchjongčchangu si odvezla dvě zlaté a jeden bronz.

Rodačka z Garmisch-Partenkirchenu rozhodnutím napodobila slavnou krajanku Magdalenu Neunerovou, která v roce 2012 také ukončila kariéru v 25 letech.

Autor: