17. května 2019 • 08:07

Úchvatný Koepka vede PGA Championship, Woods ztrácí devět ran

Autor: šp, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obhájce titulu Brooks Koepka je po prvním dni v čele golfového majoru PGA Championship. Američan nastřílel na extrémně těžkém hřišti sedm ran pod par a vede o ránu před Dannym Leem z Nového Zélandu. Patnáctinásobný vítěz majoru Tiger Woods nezačal příliš dobře, se skóre +2 je na děleném 51. místě, a pokud chce být o víkendu ve hře o titul, musí dnes zahájit frontální útok. Nedávný vítěz ikonického Masters vyrazí společně s Koepkou do druhého dne turnaje v 19.49 středoevropského času. Turnaj vysílá přímým přenosem stanice Golf Channel.



Bezchybný Koepka zahrál ve čtvrtek 63 ran a dlouho měl v čele velký náskok. I díky dvěma birdie v závěru se na něj skoro dotáhl až Lee, třetí Angličan Tommy Fleetwood má o čtyři rány více.

Koepka potvrzuje, že na majorech hraje téměř vždy fantastický golf. Trojnásobný grandslamový vítěz skončil před měsícem v Augustě druhý o ránu za Woodsem, s kterým jde nyní první dvě kola. „Bylo skvělé, že Tiger vyhrál Masters, ale teď je nový týden,“ řekl Koepka.

Výkonem 63 vyrovnal druhé nejnižší skóre na kolo na majoru. „Byla to jedna z mých nejlepší profesionálních osmnáctek,“ pronesl Američan, který se výborně vypořádal s náročným a dlouhým hřištěm Bethpage Black. „Je brutální a pokud dobře nedrajvujete a nedržíte míč na fairwayích, otestuje dokonale vaši hru,“ dodal.

Woods při svém prvním startu po dubnovém triumfu na Masters špatně patoval a zahrál 72 ran stejně jako Rory McIlroy ze Severního Irska. Po eaglu na čtvrté pětiparové jamce (Woods šel startoval z desáté jamky) se dostal o ránu pod par hřiště, sekvenci následujících čtyř jamek ale nezvládl a bogey na pětce, sedmičce a osmičce ho posunuly z minus jedné na konečné skóre plus dva a dělenou 51. příčku po prvním kole.

„Nebylo to tak čisté, jak bych si samozřejmě přál. Neměl jsem dobrý start, ale pak jsem se dokázal vrátit. Dostal jsem se pod par, ale zakončil to několika špatnými putty a chybami,“ mrzelo Woodse.

V první desítce pořadí je i bez Woodse nahečmána řada velkých jmen. Na děleném devátém místě s odstupem šesti ran za Koepkou jsou třeba první hráč světa Dustin Johnson, Jordan Spieth, Phil Mickelson či Australian Jason Day.

PGA Championship, golfový turnaj kategorie major v Bethpage (par 70, dotace 11 milionů dolarů)

1. kolo

1. Koepka (USA) 63, 2. Lee (N. Zél.) 64, 3. Fleetwood (Angl.) 67, 4. Lorenzo-Vera (Fr.), Reavie, List, Perez (všichni USA) a Kang Song-hun (Kor.) všichni 68.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud