Opravdu komicky vyznívalo vystoupení Ivana Davida, lídra SPD do eurovoleb, v pořadu DVTV. „Žádného ozbrojeného muslima v Česku neznám, nemohu ověřovat každou jednotlivost, co se objeví ve volebních novinách,” říkal Ivan David, lídr kandidátky SPD pro volby do Evropského parlamentu. Strana tvrdí, že se chtějí muslimové v Česku vyzbrojit. Ivan David to však nebyl schopný jakkoliv vysvětlit. Celý rozhovor vyznívá tak, že Ivan David vůbec netuší co chce v Europarlamentu dělat, ale přesně ví, že tam chce.

Na celý rozhovor se podívejte zde: https://bit.ly/2Vw838l

To Robert Vašíček nasadil ještě tvrdší „metu“. Vzal si rukojmí. Vlastně celá jeho kampaň „přemluvit mámu, ať volí SPD“ zní poněkud komicky. Video: https://www.facebook.com/956789121126082/posts/1345910982213892/

Na stranu druhou je fajn, že SPD se dala na fact-checking. Ve svých volebních novinách upozorňují na to, že směrnice EU o okurkách už neexistuje. Otázka však je, proč o ní tedy vůbec píší.

SPD také přirovnává kancléřku Merkelovou k Hitlerovi. Vsadím se však, že Merkelové na předvolebním mítinku nikdo nehajluje ani nenosí náhrdelníky s hákovými kříži. Na rozdíl od SPD.

 


administrator

Jsem šéfredaktor projektu. Narodil jsem se a žiji v Kolíně. Ve svém mládí jsem se angažoval v radikálním levicovém hnutí, což považuji za velkou osobní chybu. Mnoho lidí proto nechápe, proč najednou ověřuji faktické informace. Má odpověď je "právě proto". Válka na Ukrajině a následná islamofobní vlna mi pomohla si uvědomit, že spousta věcí na internetu není pravda. Vím, jak se dezinformace šíří i kdo je vytváří. Znám cílovou skupinu, na kterou jsou dezinformace zaměřeny. Těmito lidmi neopovrhuji a ani si nemyslím, že jsou nesvéprávní jedinci, kterým musíme vše vysvětlovat. Na stranu druhou zásadně odmítám, aby lež byla nazývána jiným názorem.