Soukup a čínská CIGCL navýšili kapitál o 376 milionů Kč

pátek, 17. května 2019, 15:20 TV, Tisk MediaGuru

Na valných hromadách Médea a Empresa Media navýšili ve shodě oba akcionáři základní kapitál společností.

Foto: TV Barrandov

Foto: TV Barrandov

Jaromír Soukup a čínská společnost China International Group Corporation Limited (CIGL) navýšili základní kapitál firem Médea a Empresa Media celkem o 376 milionů korun. Podíly obou vlastníků se nezměnily. Akcionáři o tom rozhodli na čtvrteční valné hromadě, informovala společnost Médea v páteční tiskové zprávě.

Základní kapitál mediální společnosti Empresa Media se zvýšil z 20 milionů Kč na 110 milionů Kč, přičemž podíly akcionářů na základním kapitálu společnosti zůstávají beze změny. Soukup tak i nadále zůstává s 51 procenty majoritním vlastníkem společnosti. Základní kapitál se zvyšoval i ve společnosti Médea, a to z 200 milionů Kč na 486 milionů Kč. I v tomto případě zůstávají podíly obou akcionářů beze změny. Soukup i nadále zůstává se 70 procenty nejvýznamnějším akcionářem.

Na valných hromadách se podle Soukupa potvrdila vynikající spolupráce obou společností a především pak dlouhodobá ochota rozvíjet mediální a reklamní byznys v České republice. „Čínští investoři jsou velmi zorientovaní v oboru reklamy a médií a spolupráce s nimi je a bude pro nás velmi perspektivní," uvedl Soukup, který je zároveň generální ředitel Televize Barrandov a předseda představenstva Empresa Media.

Celkový obrat z hlavní činnosti mediálních podniků vlastněných Soukupem a čínským koncernem CIGCL byl v uplynulém roce 4,5 miliardy Kč. Nejvíce se na této částce přitom podílela mediální agentura Médea s 3,1 miliardy Kč. Skupina Empresa Media včetně Barrandov Televizní Studio dosáhla obratu 1, 05 miliardy Kč. Soukup před časem oznámil, že jeho skupina vykázala loni provozní zisk přes 198 milionů korun. 

-čtk, -mav-