Hlavní obsah

Náfuka Nadal, posedlý Djokovič a arogantní Verdasco. Australský bouřlivák se pustil do soupeřů

Řím/Praha

Kdepak, ten se nezmění. I když nedávno uznal, že by měl být mnohem disciplinovanější, zase svou bouřlivou povahu nedokázal ovládnout a řádil. Nick Kyrgios byl ve druhém kole na turnaji v Římě diskvalifikován poté, co hodil vzteky židli na kurt. Nepříjemný už byl před zápasem, kdy kritizoval hvězdné hráče. „Nadal je mým opakem, je nafoukaný,“ říkal australský tenista.

Foto: Andrew Medichini, ČTK/AP

Nick Kyrgios.

Článek

Nick Kyrgios je známý nejen svými výbuchy na kurtu, kdy řve na diváky a rozhodčí, ničí rakety, nebo tříská jinými věcmi, ale i svými výroky. Talentovaný tenista, který dokáže udivovat svými parádičkami se na turnaji v Římě rozpovídal o svých soupeřích a některé pořádně zkritizoval.

„Jsem úplný opak Rafaela Nadala,“ uvedl Kyrgios na webu The Guardian. „Je velmi nafoukaný. Když vyhraje, je v pohodě, uzná kvalitu soupeře. Jakmile jsem ho ale porazil, stěžoval si, že jsem k němu, fanouškům a celé hře neměl respekt. Je to pořád stejné,“ vyprávěl australský tenista, který si neváží ani další hvězdy.

Novaka Djokoviče sice nazval fantastickým hráčem, ale jinak jím pohrdá. „Myslím si, že je posedlý tím, že chce být oblíbený. Chce to tak moc, že ho nemůžu vystát. Chce být jako Roger Federer. Všechny jeho oslavy po zápase jsou tak trapné. Pro mě nikdy nebude nejlepší, protože jsem ho v obou vzájemných zápasech porazil. Kdo mě nedokáže porazit, nemůže být nejlepším ze všech,“ vysvětloval čtyřiadvacetiletý Kyrgios dál.

Dalším, koho jeden z největších bouřliváků na kurtu nesnáší, je Fernando Verdasco. „Ani se mi o něm nechce mluvit. Jsem rozzlobený, když jen zaslechnu jeho jméno. Je to nejarogantnější člověk. Myslí si o sobě, jak je dobrý, přitom jeho bekhend je absolutně průměrný,“ uzavřel Kyrgios, který poté, co zkritizoval tenisty, vybuchl i na kurtu, kde ve čtvrtečním druhém kole na turnaji v Římě nadával fanouškům, mlátil raketou a poté dokonce hodil židli do kurtu.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík