Hlavní obsah

Chomutov už našel náhradu za trenéra Růžičku. Piráty povede bývalý reprezentant

Jen dva dny byli hokejisté Chomutova bez hlavního trenéra. Vladimíra Růžičku staršího, který s Piráty v uplynulém ročníku spadl z extraligy, nahradí na střídačce Martin Štrba. Jeho asistenty budou Petr Martínek a nově také Kamil Koláček.

Foto: https://www.hcmotor.cz

Martin Štrba.

Článek

Třiačtyřicetiletý Štrba jako aktivní hokejista vyhrál s pražskou Spartou dva extraligové tituly (v letech 2006 a 2007), dvanáct zápasů odehrál i za národní tým, v němž vstřelil jeden gól. Po ukončení hráčské kariéry se od sezony 2014/15 začal věnovat trénování v mateřských Českých Budějovicích. Nejprve působil dva roky jako asistent u juniorů, v letech 2015 až 2018 pak zastával stejnou funkci i u A týmu Motoru.

„Martin Štrba dobře zná soutěž, která nás čeká, navíc umí pracovat s mladými hráči, což pro nás bylo také jedno z kritérií," vysvětluje volbu nového hlavního kouče výkonný ředitel Pirátů Stanislav Mikšovic.

„Ještě hledáme sportovního manažera, aby měl hlavní trenér oponenturu při sestavování mužstva," doplňuje Mikšovic.

Štrba začínal i končil hráčskou kariéru v Českých Budějovicích, v domácí nejvyšší soutěži nastupoval kromě Sparty i za Liberec a Mladou Boleslav. V extralize odehrál téměř 500 zápasů s bilancí 114 gólů a 146 asistencí. Vyzkoušel si i ruskou Superligu za Spartak Moskva a slovenskou extraligu za Zvolen.

Růžička v Chomutově skončil, přestože z jeho desetileté smlouvy uplynuly teprve čtyři roky. Piráti po pádu do první ligy nemají ambice se okamžitě vrátit mezi elitu, což naopak bylo pro bývalého trenéra české reprezentace prioritou.

Reklama

Související témata: