Díky, mami, za prázdniny! Děti osamělých matek mohou mít hezké léto i díky vám

Video se připravuje ...
Díky, mami, za prázdniny! Kampaň pomáhá dětem osamělých matek
Foto: Bonami
Sdílej na facebooku
19. května  2019 
 06:00

Po úspěšné vánoční kampani #dikymamizavanoce, ve které se vybralo přes půl milionu korun pro matky samoživitelky a jejich děti, spustil e-shop Bonami.cz kampaň #dikymamizaprazdniny. V ní si lidé můžou od 12. května do 1. června koupit virtuální stany, holinky, pláštěnky a další táborovou výbavu. 

Výtěžek kampaně #dikymamizaprazdniny půjde na letní aktivity dětí samoživitelek, z nichž některé dokonce musí o prázdninách dávat výpověď z práce, aby se mohly starat o děti. Stránky kampaně najdete ZDE

"Z průzkumu mezi našimi maminkami samoživitelkami vyplývá, že skoro polovina z nich si nemůže dovolit poslat děti o letních prázdninách na tábor. Ve většině případů mají téměř celé léto děti doma, takže si musí brát dovolenou, která na letních devět  týdnů nestačí, nebo v krajním případě dávají výpověď z práce, aby se mohly o děti postarat,” vysvětluje Dana Pavlousková z neziskové organizace Klub svobodných matek.

Podle ní je léto pro ženy v podobné situaci nevděčné z ekonomických důvodů, ale především dětem je navíc těžké vysvětlit, proč všichni jejich kamarádi a spolužáci na tábor jedou, a oni ne.

Proto společnost Bonami.cz spustila v neděli na Den matek 12. května kampaň #dikymamizaprazdniny, ve které si zákazníci mohou kupovat virtuální tábornické potřeby. Výtěžek půjde právě organizaci Klub svobodných matek, která peníze přidělí samoživitelkám, které si nemohou dovolit poslat své děti na tábor. Kampaň končí symbolicky na Den dětí v sobotu 1. června.

A tohle jste věděli? 

  • 90 procent rodičů samoživitelů jsou ženy.
  • Pouze každá druhá samoživitelka dostává výživné pravidelně.
  • A i pokud tomu tak je, nemá vyhráno  průměrná částka je přibližně 2 000 korun.
  • Jsou časté i případy, kdy je výživné ve výši pouhých 500 Kč.
  • Pouze každá čtvrtá samoživitelka může pravidelně kupovat ovoce a zeleninu či si dovolit zaplatit kroužky nebo jiné aktivity.
  • Některé maminky jsou okolnostmi donuceny dát během letních prázdnin výpověď v práci, aby se mohly postarat o své děti, což ovšem přináší další komplikace.

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku