V chytrých televizorech se objevila videotéka Showmax, její provozovatel shání do týmu lidi z Česka

17. květen 2019

Služba v Česku prozatím nepůsobí, v Praze a Berouně ale má své pobočky. Expanze videotéky před dvěma lety do sousedního Polska nevyšla, provozovatel se začátkem ledna z trhu stáhl.

Ve středu 15. května se v chytrých televizorech značky LG objevila novinka Showmax. Jedná se o aplikaci stejnojmenné, původem jihoafrické videotéky, která postupně expandovala i na další trhy, kde se snaží konkurovat službám, jako je Netflix, Amazon Prime Video nebo HBO GO. Aplikace prozatím hlásí, že služba není v Česku dostupná, stejná informace je k dispozici i na webu Showmax.com, který je však již lokalizován. Showmax právě touto cestou shání na našem trhu nové zaměstnance. Provozovatel služby má v Praze i Berouně své zastoupení.

Showmax se už snažil uspět například v sousedním Polsku, kam služba expandovala začátkem roku 2017. Tento plán ale bohužel nevyšel a Multichoice Group se přibližně po dvou letech z tohoto trhu stáhla. Expanze byla sice podle polských médií načasována dobře, nicméně nabídka platformy byla ve srovnání s konkurencí poměrně slabá. Spidersweb.pl v rámci odchodu služby Showmax z tamního trhu například připomněl i snahu o spolupráci s místními producenty, kteří by pro ni točili originální produkci. K dispozici zde byly také akviziční tituly.

autor: lukpo
Spustit audio

Související