Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Velká změna v životě Marka Ebena: Zcela se podřídil své manželce

Marek Eben s manželkou Markétou Fišerovou.
Zdroj: ShowPix
+ Dalších 17 fotografií
zvrat
Oblíbený moderátor taneční soutěže StarDance Marek Eben (61) se v posledních letech nezastavil. Z Prahy, kde se věnuje práci, cestoval za oddechem do přírody. Teď se na seznam míst, která pravidelně obráží, přidávají i Karlovy Vary, kam se společně s manželkou Markétou Fišerovou (59) přesunul do domečku, který si tam postavili.

Manželka Marka Ebena se dlouhodobě potýká se zdravotními problémy, které ji už před roky upoutaly na invalidní vozík. Právě její hendikep je hlavním důvodem toho, proč se Markéta Fišerová už nerada vrací do Prahy a chce společně s manželem zůstat nedaleko Karlových Varů, kde si už po roce 2002 začali stavět domek.

Ke stavbě bezbariérového domku manžele přiměly povodně v roce 2002. „Bylo to po povodních v roce 2002. Vrátili jsme se z dovolené a byla zatopená výtahová šachta. S invalidním vozíkem do čtvrtého patra je to fakt nálož,“ svěřil Marek Eben při rozhovoru pro Český rozhlas.

Vše bylo stavěno tak, aby se mohla Ebenova manželka co nejlépe pohybovat v prostorách domku, do kterého pár začal postupně jezdit vždy jen na pár dní. „Stavěli důsledně na ten Markétin hendikep, tak se začaly ty návštěvy prodlužovat. A pak začala Markéta kňourat, že už do Prahy nechce,“ sdělil usměvavý moderátor StarDance, který pro svou ženu udělá cokoliv.

Stěhování mu ale rozhodně nevadí, ke Karlovým Varům a okolí má po citové stránce blízko. „Postavili jsme chalupu v místě, které je spojené s mým životem, což Karlovy Vary do puntíku splňují. Měl jsem tam první angažmá, pak jsem tam začal jezdit na filmový festival. A do toho jsem ve městě začal hrát golf,“ popsal své pocity Eben, který by letos měl Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech velmi blízko.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy