Asher Roth rozdával ve Futuru chleba a pohodu

Asher Roth | Zdroj: facebook.com

Už je to deset let, co Asher Roth vydal debutovou desku Asleep in the Bread Aisle. 15. května přišel tuhle skutečnost oslavit do pražského Futura a postaral se o neuvěřitelně příjemné komorní setkání.

Jubilejní turné na oslavu desátého výročí svého nejúspěšnějšího alba neuspořádá jen tak někdo, kdo jiný to ale zvládne lépe, než právě sluníčkový Asher Roth? Ve středu večer měl šanci zazářit na jedné z deseti evropských zastávek v Praze.

Čtěte také: Legenda australského hip-hopu Hilltop Hoods se vrací do Čech

Na jakékoli zvyklosti a očekávání z koncertů zapomeňte, protože Asher vám je všechny převrátí naruby. Máte zažitého DJe, který za řvoucího davu rozpálí první track a rapper zuřivě vybíhá na pódium z backstage? To Asher, ten si tam nakráčí sám se svou plátěnou taškou vypadající jako dědeček v mikině. Přijde do tmy, bez hudby, bez uvedení, nastaví si počítač a pak jde k mikrofonu pozdravit hrstku lehce zmatených příchozích.

Ať už si rapper musel zvyknout na to, že velká publika jeho hudbu konzumovat prostě nebudou, nebo jestli od začátku nikdy nechtěl být mega hvězdou, to už je jedno – rozhodně své postavení ale nosí s obrovskou ctí a pokorou a moc mu sluší.

Během koncertu v Praze rozdával americký toastový chleba, s jedním klukem si na pár písní vyměnil čepici a oplátkou zase dostal od fanoušků pivo – svou osobou k takovému milému interagování naprosto vyzýval. Za hodinu vystoupení provedl vděčné publikum svou hudební historií a hned během první písně seskočil z pódia a rapoval mezi lidmi vepředu, aby k nim byl co nejblíže. Dokonce udělal i pár kroků navíc k fanouškům nesměle postávajícím v zadních řadách. Dával si záležet na tom, aby věnoval pozornost co nejvíce lidem, jež ho přišli ocenit. Dobrou náladu rozesel na všechny strany, a tak se po sobě potutelně usmívali i ti nejvíc odrostlí hip hopeři, co si později na písničku Blunt Cruisin’ radostně předávali kolující jointy.

Možná je to ale tím, že Roth přitahuje takové otevřené lidi, jako je on sám – a on si tam přišel udělat kamarády. Jeho gesta byla nevyčerpatelně přívětivá, takže se ho nikdo nebál obejmout, ani mu něco povědět a jeho skvělé naladění neustávalo ani tehdy, i když ho umačkávali opilí kluci.

Ač si tento zážitek z Futura neodneslo mnoho lidí, ve frontě na kabáty i na první cigaretě po koncertě byl názor celkem jednohlasný: „Tohle byl jedinečný koncert v tom nejčistším slova smyslu.“


Napište komentář

Kateřina Fuková
O Kateřina Fuková 351 Článků
Mám spoustu kamarádů, co sní o životě na pódiu, ať už chtějí hrát svoje písničky, nebo číst svou poezii. Já bych však nic nevyměnila za to být na té druhé straně, pod pódiem, nebo se sluchátky v uších, všemi smysly nasávajíc tu božskou atmosféru a to, že se o ty pocity pak mohu i s někým podělit, je tou nejsladší třešničkou na dortu.