Pavel Novotný žádá pro poslance KSČM kulku. A držte hubu

17.05.2019 18:20

Komunistický poslanec Zdeněk Ondráček schytal kritiku za svou cestu do Doněcku z mnoha stran, velmi zostra pak k němu promluvil starosta pražské části Řeporyje Pavel Novotný (ODS). Nechybí ani reakce Petra Macinky z Institutu Václava Klause či blogerky Lucie Sulovské.

Pavel Novotný žádá pro poslance KSČM kulku. A držte hubu
Foto: Archiv KSČM
Popisek: Zdeněk Ondráček

„Jsem pro obžalobu Zdenka Ondráčka z vlastizrady a po odsouzení na doživotí jeho usmrcení tajnou službou. A držte hubu, že někomu přeji smrt. Přeji, ale za tohle býval polní soud a rovnou kulka. Zm*d,“ uvedl Pavel Novotný. 

„Prosil bych, aby se pan předseda Petr Fiala okamžitě a poníženě omluvil rovněž za tato slova exponovaného člena ODS, a aby jej následně vyloučili, jak se nedávno stalo jejich standardem. Komunismus je sice svinstvo a komunisti jsou samozřejmě svině, ale přát někomu smrt pod lidovým soudem, tak to dělali vždy právě jen ti komunisti,“ poznamenal ke slovům Novotného Petr Macinka. Následně ještě dodal svůj další postřeh. „Zdeněk Hřib likes this. Vítejte v liberální demokracii,“ dodal.

„V normální zemi by samozřejmě někdo takový členem seriózní konzervativní strany být nemohl. Že je Ondráček donebevolající debil a na jeho chování by měl být paragraf je zcela vedlejší věc,“ dodala k tomu blogerka Lucie Sulovská. 

Komunistický poslanec Zdeněk Ondráček svou cestu do Doněcka, za kterou byl zkritizován ministrem zahraničních věcí Tomášem Petříčkem (ČSSD) i předsedou poslaneckého klubu TOP 09 Miroslavem Kalouskem, hájí. „Jděte se bodnout, pane ministře,“ napsal nyní Ondráček Petříčkovi.

„Přátelé, tak podle ministra Petříčka dělám ostudu. Já tam do té válečné oblasti na vlastní nebezpečí přivezl hračky, omalovánky a pastelky dětským sirotkům – a on tam posílá miliony korun pro fašistické neziskovky, armádní výstroj a zbraně, kterými jsou zabíjeni rodiče těchto dětí. Kdo z nás je větší padouch? Jděte se bodnout, pane ministře!“ napsal zostra Ondráček.

Podle Petříčka Ondráček svou cestou dělá ostudu České republice. Video z přijetí poslance Ondráčka představitelem samozvané Doněcké lidové republiky Denisem Pušilinem se objevilo na Twitteru. Ondráček však podle Petříčka Českou republiku oficiálně nezastupoval. Doněcká lidová republika je totiž neuznaná. Ondráčkovi tam ale zahráli i českou státní hymnu. 

„Kromě videa s tímto ,úspěchem‘ nevím, jaký byl cíl jeho cesty,“ uvedl Petříček.

Poslanec Ondráček dělá ostudu České republice. Na této cestě oficiálně ČR nezastupoval. Kromě videa s tímto “úspěchem” nevím, jaký byl cíl jeho cesty. https://t.co/EIc0IcLut7

— Tomáš Petříček (@TPetricek) 15. května 2019

„Díky a bylo by fajn se od této cesty distancovat a promluvit s velvyslancem Ukrajiny,“ poznamenal k tomu na Twitteru také poslanec KDU-ČSL Jan Bartošek. „To je samozřejmé,“ odvětil mu Petříček.

„Tohle se blíží vlastizradě. Ústavní činitel, který přísahal na zákony ČR, jedná v přímém rozporu se zahraniční politikou státu a v zájmu cizí moci. O tyto hlasy (KSČM) se vláda opírá v Poslanecké sněmovně, takže se nic nestane. Pan ministr Petříček vydá bezzubé stanovisko a nechá se od nich podporovat dál. Přesto se budeme snažit, aby k tomuto skandálnímu chování svého člena Sněmovna zaujala stanovisko. Mlčet není možné,“ poznamenal k tomu následně také předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek. 

Cesta komunistického poslance Zdeňka Ondráčka na území Ukrajiny ovládané proruskými separatisty není v souladu se zahraniční politikou české vlády ani podle premiéra Andreje Babiše (ANO). Premiér dnes na dotaz novinářů uvedl, že neví, kdo Ondráčka pozval a o jakou akci šlo. Problém by podle Babiše měl řešit Parlament vzhledem k tomu, že Ondráček je poslanec. Česká diplomacie se od cesty již distancovala, dnes se jí bude zabývat zahraniční výbor Sněmovny.

„Rozhodně to je na Poslanecké sněmovně, aby si tuto záležitost vyřešila. Ministerstvo zahraničních věcí nemá kompetenci a nemluví do parlamentní diplomacie. Můžeme pouze vyjádřit oficiální postavení a postoje vlády, která má odpovídat za zahraniční politiku naší země,“ řekl dnes novinářům minstr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD).

Ministr zopakoval, že česká diplomacie se od Ondráčkovy cesty distancuje. „Budu rád, když i pan Ondráček vysvětlí, co bylo cílem této cesty, protože tam nejel reprezentovat ani Sněmovnu, ani Českou republiku, ale mělo to znaky oficiální návštěvy,“ uvedl.

autor: vef

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…