Karolína Plíšková vyřadila na turnaji v Římě Azarenkovou a je v semifinále. Vondroušová vypadla

Tenistka Karolína Plíšková postoupila na antukovém turnaji v Římě do semifinále a v italské metropoli si připsala životní úspěch. V duelu bývalých světových jedniček vyřadila po setech 6:7, 6:2, 6:2 Bělorusku Viktorii Azarenkovou. Ve čtvrtfinále naopak skončila Markéta Vondroušová, která s britskou tenistkou Johannou Kontaovou prohrála 3:6, 6:3 a 1:6.

Řím (Aktualizováno: 22:44 17. 5. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková na turnaji WTA v Římě během zápasu s Viktorii Azarenkovou

Karolína Plíšková na turnaji WTA v Římě během zápasu s Viktorii Azarenkovou | Foto: stringer | Zdroj: Reuters

V sobotu se Plíšková utká o finále s Řekyní Marií Sakkariovou, které ve čtvrtečním duelu třetího kola vzdala Petra Kvitová kvůli bolavému lýtku. Sakkariová zdolala v utkání dvou úspěšných kvalifikantek Kristinu Mladenovicovou z Francie 5:7, 6:3 a 6:0.

Vondroušová vyhrála v Římě druhý zápas v jednom dni, do čtvrtfinále postupuje i Karolína Plíšková

Číst článek

Čtvrté nasazené Plíškové se stejně jako v předchozím kole proti Sofii Keninové povedlo otočit nepříznivý stav. První sadu přitom měla na dosah. Začala výborně a vedla 4:1, ale za stavu 5:3 přišla o podání a Běloruska vyrovnala. Tie-break pak Azarenková vyhrála 7:5.

Dál už ale sedmadvacetiletá česká hráčka na dvorci dominovala. Čtyřikrát Azarenkové sebrala servis a jedenáctým esem téměř dvouapůlhodinový zápas ukončila. Ve vzájemné bilanci vyrovnala na 4:4 a Bělorusce oplatila dubnovou třísetovou porážku ze Stuttgartu.

„Za posledních pár let jsem sehrála spoustu třísetových duelů. Nepanikařím, když prohraju první nebo druhý set. Pořád bojuju. Do třetího setu jdu s klidem, protože vím, že jsem jich spoustu vyhrála,“ řekla Plíšková. „Co se týče fyzičky, cítím se skvěle. Příště to ale stejně radši zkusím zvládnout ve dvou,“ dodala s úsměvem.

Devatenáctiletá Markéta Vondroušová ve čtvrtek zvládla dva třísetové zápasy. Večer po výhrách nad bývalou světovou jedničkou Simonou Halepovou a Ruskou Darjou Kasatkinovou ale opouštěla kurt na pokraji sil. Únava se podepsala i na jejím pátečním výkonu proti Kontaové, kterou v jediném dosavadním vzájemném duelu porazila. Tentokrát jí už ve třetí sadě nedokázala čelit.

Tak hlavně ať je Markéta Vondroušová zdravá, mohla to vzdát, každý by to chápal. A zítra by stejně narazila na odpočatou Bertens, která dnes nehrála. Její čas a ohromný výsledek brzy přijde.

18:51 – 17. 05. 2019

21

Další krok na cestě za devátým římským triumfem udělal Španěl Rafael Nadal. Obhájce loňského titulu porazil ve čtvrtfinále krajana Fernanda Verdasca 6:4, 6:0 a i ve třetím zápase na turnaji nadělil protivníkovi „kanára“, což se mu podařilo poprvé v životě.

V semifinále ho čeká Stefanos Tsitsipas, mezi nejlepší čtveřici se nečekaně dostal i Argentinec Diego Schwartzman.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme