I.B třída: Bělá potvrdila titul a ve Smržovce hráli za mrtvého kamaráda

17.05.2019 20:35:34 | Autor: Petr Ježek, Ladislav Janata | Rubrika: Sport | Obce: Jablonecko

I.B třída: Bělá potvrdila titul a ve Smržovce hráli za mrtvého kamaráda

Dvě události vyčnívají ve 21. kole I.B třídy východ. Fotbalisté Jívanu Bělá dokázali potvrdit titul a postup těsnou výhrou v Plavech. Jejich bodový zisk jen s třemi prohrami v sezoně je úctyhodný. Další událost byla smutná, když fotbalisté Spartaku Smržovka sehráli utkání s Velkými Hamry už bez mrtvého kamaráda Jardy Ducháče, který 9. května zahynul při kácení v lese.

Přepeře B - Rychnov 2:4 (1:1)

Hosté, kteří bojují o druhou příčku, šli v Přepeřích ve 24. do vedení gólem Maryšky. za tři minuty srovnal za domácí Martínek, ale poločas už zůstal 1:1. Na začátku druhé půle se Rychnov dostal do vedení už 1:3, pak sice snížil v 74. minutě Trč, ale výhru hostů potvrdil čtvrtou brankou v 83. minutě Janků.

Branky: 27. Martínek, 74. Trč - 24. Maryško, 50. Dupač, 57. vlastní (Cimbál), 83. Janků. Rozhodčí: Brož - Ďörď, Dvořák, ŽK: 1:1. Diváků: 50. Přepeře: Kumprecht - Rakouš (13. Trč), Cimbál, Císař (83. Bým), Horák, Ježek, Kubáček, Abraham (46. Tokan), Martínek, Novotný, Horáček. Rychnov: Lumnitzer - Ducháček (65.Pfeifer), Dupač (87. Viktora), Petr (83. Lána), Maryško - Kubát, Jindra, Janků, Mastník - Procházka, Krastev.

Jablonec n. J. - Lučany n. N. 6:4 (2:3)

V Jablonci nad Jizerou se hrál poměrně divoký zápas s celkem deseti brankami a dvěma vyloučeními. Po prvním poločase vedli hosté 2:3, ale ve druhé části dokázali domácí před 200 fanoušky stav otočit na konečných 6:4 i díky vyloučení Patočky už ve 44. minutě, druhým vyloučeným byl v závěru zápasu lučanský brankář Sobotík.

Branky: 23. a 52. Holman (obě z penalty), 38., 61. a 79. Hrbek, 87. J. Vrána - 5. Koudelka z pen., 29. Kohout, 42. Bukvic, 51. Sobotík. Rozhodčí: Klement - Diringer, Lebeda, ŽK: 2:5, ČK: 0:2 (44. Patočka, 88. Sobotík). Diváků: 200. Jablonec n. J.: Vízek - Šír, Adámek, Pičman, Neumann (46. Trepera) - Hrbek, J. Vrána, Havlíček (81. Špidlen), Exner (46. Havrda) - P. Vrána, Holman (85. Tryzna). Lučany: Ši. Sobotík - Patočka, Horký, Šť. Sobotík, Brož (83. Schmied) - Svozil, Röschl, Koudelka, Kohout - Bukvic, Pavelka.

Bozkov - Albrechtice 0:6 (0:2)

V sobotu se na Cihelném poli hrálo utkání týmů ze spodní části tabulky, ale na konečném výsledku to nebylo poznat. Domácí začali dobře, už ve 2. minutě po přímém kopu Mazánka hlavičkoval vedle brány Židlík. Za dvě minuty po centru Jecha od pravého rohu míč prošel až k Červenému, ten ale ke smůle domácích pálil jen vedle brány. V 10. minutě Židlíkův centr prošel před bránou bez toho, aby ho někdo usměrnil do brány. Ve 14. minutě Kobrle kopl míč raději na rohový kop, před dotírajícím soupeřem. Po něm vzápětí přišel brejk domácích, když Mazánek s míčem doběhl až k vápnu tam přihrál na Jecha, ale ten na míč o fous nedosáhl. V 16. minutě hlavičkoval Židlík raději na rohový kop, z něho gól nepadl, ale po chvíli po závaru ve vápně se prosadil Bělohlávek - 0:1. A za jedenáct minut bylo ještě hůř, když se míč odrazil k Honzákovi, a ten z 30 metrů propálil vše, co mu stálo v cestě. Ve 33. minutě měli domácí obrovskou šanci na snížení, když Jech dostal míč do běhu, poté ve vápně prostřelil vybíhajícího gólmana, ten ale míč stačil zpomalit, a než došel k brankové čáře, tak ho vykopl dobíhající obránce. Míč si vzápětí vzal Havel a zprava dal zpět před bránu, kde Mazánek hlavičkoval jen vedle. Ve 44. minutě po faulu loktem na Jecha kopali domácí přímý kop z 35 metrů. K němu se postavil Červený a trefil jen tyč, od ní se míč odrazil zpět do pole a Soudil z dorážky trefil jen boční síť.

Domácí nechtěli ještě složit zbraně, ale druhý poločas nezačal příliš dobře, když už v 54. minutě se trefil Sedlák. Poté přidal Honzák svoji druhou trefu v zápase v 64. minutě a bylo definitivně rozhodnuto. Domácí si ani pořádnou šancí nevypracovali a v závěru ještě během dvou minut navýšili za hosty střídající Hradecký a Purm a debakl byl na světě.

„První poločas nebyl z naší strany zas tak špatný, dokázali jsme si vypracovat několik šancí, které jsme bohužel neproměnili, poté by se třeba zápas vyvíjel jinak. Dnes není moc co chválit, snad jen gólmana, který ještě několik gólovek hostí vychytal. Dnes nás zradila produktivita, také nám chyběli čtyři hráči, což bylo znát. Příští týden musíme nutně vyhrát, abychom se pokusili vyhnout boji za udržení v soutěži. Harrachovu se taky příliš nedaří, tak snad při troše štěstí se nám podaří bodovat," uvedl k utkání za Bozkov Michal Nesvadba.

Branky: 16. Bělohlávek, 27. a 64. Honzák, 54. Sedlák, 83. Hradecký, 85. Purm. Rozhodčí: Bohatý - Neugebauer, Ouředník, ŽK: 0:0. Diváků: 80. Bozkov: Seifert - Kurfiřt, Soudil, Kobrle, Liďák, Židlík, Mazánek, Červený, Petr, Havel (78. Kasan), Jech (63. Šída). Albrechtice: Žanta - Kořínek, Zelinka, Koldovský, Honzák, Pipek, Berndt, J. Sedlák, Purm, Bělohlávek (64. Hradecký), M. Sedlák.

Roztoky - Železný Brod B 3:5 (1:4)

V utkání Roztokám chyběly čtyři obránci, a to bylo znát. Před brankou se roztočtí hráči dopouštěli hrubých chyb. V 6. minutě přizvedl autové vhazování domácí Kopáček přímo na nohu neobsazenému Štastnému, který volej proměnil, a hosté vedli 0:1. V 10. minutě domácí chybovali v rozehrávce, ve vápně se uvolnil Kučera a zvýšil na 0:2. O dvě minuty později domácí Kupkár vystihl špatnou hlavičku hostů, postupoval sám na brankaře Maříka, překonat ho však nedokázal. Ve 24. minutě Železný Brod rozehrál trestný kop a opět neobsazený Novotný zblízka zvýšil na 0:3. Situace se opakovala ve 27. minutě, kdy měl hostující Vozka dost času zvýšit na 0:4. Ve 30. minutě zahrozily Roztoky. Kupkárův nástřel dorážel z malého vápna Illner, brankář Mařík stačil vyrazit k Tuláčkovi, ale i jeho dorážku Mařík kryl. Roztoky skórovaly až ve 39. minutě, trestný kop Kotyka dostal za brankovou čáru hlavou Illner a snížil na poločasových 1:4.

V úvodu druhého poločasu zahrozil hlavou domácí Maťátko, míč skončil vedle branky. V 61. minutě hosté kopali trestný kop. Roztocký M. Hornig prohrál hlavičkový souboj s Novotným a výsledkem byl gól na 1:5. Potom měli několik šancí jak hosté, tak i domácí, na další branky se ale čekalo do samého závěru utkání. V 85. minutě domácí Illner postupoval sám na Maříka, zvolil střelu z vápna, která skončila pod břevnem - 2:5. V poslední minutě poslal střílený centr před branku Illner a roztocký Novotný upravil na konečných 3:5.

„Vypadá to, že už není zájem hrát v Roztokách I.B třídu," dodali zklamaní trenéři Roztok Stanislav Klápště a Zdeněk Otmar.

Branky: 40. a 85. Illner, 90. Novotný - 7. Šťastný, 10. Kučera, 24. a 62. Novotný, 27. Vozka. Rozhodčí: Urbánek - Přikryl, Mikule, ŽK: 2:1. Diváků: 60. Roztoky: O. David - Kopáček (75. Fischer), M. Hornig, V.Hornig - D. David, Illner, Maťátko, Hnyk (72. Rudolf), Kotyk - Kupkár (46. Maďarčík), Tuláček (46. Novotný). Železný Brod B: Mařík - Tunka, Kučera (85. Drobný), Olyanin, Šťastný (72. Musílek), Berka, Škaloud, Vozka, Novotný, Kovář, Habr.Plavy - Bělá 3:4 (1:2)

Plavy - Bělá  3:4 (1:2)

V sobotu jeli hráči Bělé do Plavů s pocitem, že už večer můžeme být vítězi 1:B třídy, V trochu okleštěné sestavě dovolili Běláci domácím ve 12. minutě jít do vedení po gólu Prouska, ale zaskočit se pro další vývoj zápasu nenechali. V 17. minutě vyrovnal Votoček a o dvě minuty později poslal Bělou do vedení Jaroš.

Na začátku druhé půle vedení Bělé navýšil Pavlata a v 57. minutě na 1:4 zvýšil Mach. Nic v té době nenasvědčovalo nějakému dramatu. To se ale všichni mýlili. V 86. minutě Gallyas snížil na 2:4 a v 90. Plný na 3:4. Domácí se ještě v nastavení dožadovali pokutového kopu, ale sudí nepodlehl tlaku hráčů a fanoušků a penaltu nenařídil.

Protože Velké Hamry B prohrály ve Smržovce, tak bylo jasné, že Jívan Bělá má už pět kol před koncem soutěže jistotu Mistra I.B třídy. To se hráčům z východu semilského okresu podařilo hned druhý rok, co tuto soutěž hrají.

Branky: 12. V. Prousek, 86. Gallyas, 90. Plný - 17. Votoček, 19. Jaroš, 49. Pavlata, 57. Mach. Rozhodčí: Maruška - Rulec, Pakula, ŽK: 4:1. Diváků: 90. Plavy: Nežádal - Jelínek, Černý, Svačina, Lédl - Lejsek, Plný, Prousek (29. Forman), Sitarčík (60. Gallyas) - Rimský (67. Trmal), Titlbach. Bělá: Jakubičko - Rypl, Huráň, Motejlek, Otmar, Beran, Jaroš (46. Pácalt), Mach (80. D. Hanč), Čokina, Pavlata, Votoček (82. M. Hanč).

Smržovka - Velké Hamry B 3:2 (2:1)

Favorizovaní hosté se dostali do vedení, ale v závěru první půle stihli domácí otočit stav na 2:1. Na začátku druhého poločasu zvýšil na 3:1 Kobr a začalo se rodit překvapení. V 74. sice snížil D. Miček, ale následně byl v 83. minutě po druhé žluté kartě vyloučen J. Miček. Hosté tak dohrávali poslední minuty v oslabení a vyrovnat už nestihli.

Vzpomínka na mrtvého kamaráda Jardu Ducháče<br />Autor: Jiří MacekDomácí se rvali jako lvi i za svého kamaráda a trenéra starší přípravky Jaroslava Ducháče, který nešťastně zemřel ve čtvrtek 9. května ve věku 36 let při kácení stromů v lese. Poslední rozloučení se zesnulým Jardou Ducháčem se bude konat ve středu 22. května ve 14 hodin ve smržovském kostele.

Branky: 38. A. Brož, 45. Jelínek, 53. Kobr - 16. J. Miček, 74. D. Miček. Rozhodčí: Martínek - Rympler, Bukvička, ŽK: 0:5, ČK: 0:1 (81. J. Miček). Diváků: 93. Smržovka: Burianek - Beránek, Kobr, Sucharda, Vokuš, Frydrych, A. Brož, Jelínek, Mlynář, Štěpánek (90. Červenka), Nič. Velké Hamry B: Mička - Dědek, Svoboda, Jiřikovský, D. Štětkář - Miček (79. Břečka), Vlček (60. Nosek), Jeřábek, Pekelský (70. Košata) - Brožek, Miček. Fotografie z utkání

Držkov - Harrachov 10:0 (6:0)

Držkov byl před zápasem v tabulce až pod Harrachovem, ale výsledek spíš napovídá, jako by byl mezi týmy rozdíl dvou soutěží a nakonec domácí nastříleli potupnou desítku, což potvrzuje, že v sestavě s exligisty jsou téměř k neporažení. Hned čtyři góly nastřílel Martin Kotyza a hattrick Marcel Belšan.

Branky: 17. Kysela, 19. a 48. Vaníček, 26., 27. a 76. Belšan, 42., 44., 54. a 62. Kotyza. Rozhodčí: Špidlen - Dytrt, Šubrt, ŽK: 0:0. Diváků: 37. Držkov: Dvořák - Zajíc, Vágner, Kysela, Fajfr - Belšan, Vrabec, Just (46. Mrkvička), Petrtýl - Vaníček, Kotyza. Harrachov: Uhlíř - Jiroutek, Horáček, Vodseďálek, Bergmann - Veselý, Michálek, Morávek, Chlup - Berka, Barbořák.

Tabulka I.B třídy východ:

1.Bělá 21180392:4054
2.Rychnov21130877:5439
3.Velké Hamry B 21113767:3536
4.Přepeře B 21102970:5232
5.Albrechtice/Jiřetín 21102959:4432
6.Jablonec n. J.2193951:6530
7.Držkov 21911174:6928
8.Plavy 2184933:3828
9.Lučany n. N. 21911142:7328
10.Harrachov 21901251:8427
11.Smržovka 21821149:5626
12.Bozkov 21821158:6726
13.Železný Brod B 21631240:6221
14.Roztoky21631230:5421

Přehled fotbalových výsledků a tabulek devátého jarního kola

Náhled fotogalerie

 

OTEVŘÍT FOTOGALERII (celkem 11 fotek)

Sdílet s přáteli na facebooku

Diskutujte s námi

Firmy v regionu Jablonecko

Jaroslav Zeman - Senátor PČR ( Senátoři a poslanci ) | Další firmy

 

 

Další aktualita v pořadí ARCHIV AKTUALIT
 

Vyberte obec

Krátké zprávy z regionu Jablonecka

Rok české hudby podpoří kraj téměř osmi sty tisíci korun

Téměř osm set tisíc korun věnuje Liberecký kraj na podporu české hudby: Děje se tak prostřednictvím speciálně zaměřeného dotačního programu 7.11 Rok české hudby. Celkem si pořadatelé kulturních akcí z oblasti klasické hudby rozdělí 769 015 korun. „Liberecký kraj se připojil tímto dotačním programem k oslavám české hudby, které Rok české hudby přináší. Jsem ráda, že v kraji vznikají kvalitní hudební projekty, které si podporu zaslouží a přinesou posluchačům a divákům radost a krásný kulturní zážitek," uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Výkonná rada ODS v Liberci zrušila členství dvěma členům

Výkonná rada ODS v pátek 12. dubna 2024 v návaznosti na závažné pochybnosti a podezření z korupčního jednání v Liberci rozhodla přijatým usnesením o ukončení členství Petru Židkovi a Petru Syrovátkovi. „Petr Židek byl vyzván, aby z věci vyvodil patřičné důsledky, a rezignoval na své funkce, nicméně výzvu odmítl. Ve stejné věci byl Petr Syrovátko vyzván k pozastavení členství. Oba pánové výzev neakceptovali, proto Výkonná rada ODS využila těchto mimořádných nástrojů. Výkonná rada zároveň rozhodla o zrušení Místního sdružení Liberec, čímž došlo k jeho zániku," uvedl tiskový mluvčí ODS Jakub Skyva.


Archiv krátkých zpráv

Nejnovější články

Jarní koncerty v bozkovské sokolovně zakončí Brutus
Do centra Liberce přináší kousek exotiky Papilonia – motýlí dům
Projekt Klíšťata ve městě zkoumal výskyt nemocí u parazitů
Kvalifikace o 1. volejbalovou ligu pokračuje
Hudební lahůdku chystají v jabloneckém muzeu

Nejčtenější články

17.04.: Kvalifikace o 1. volejbalovou ligu pokračuje
17.04.: Program Kulturního centra Vratislavice 101010 v dubnu
16.04.: Oficiál Tříška i loupežník Karaba. Za pohádkou do Lužických hor

Další »

Události dle data

Stalo se | Připravuje se

Vyberte datum:
Po Út St Čt So Ne

Infomail


Chcete pravidelně dostávat informace o novinkách na tomto serveru?

Zadejte svůj e-mail:
 

Facebook

Twitter

Instagram

https://www.instagram.com/nasejablonecko

Odkazy

Fotogalerie Videogalerie Soutěže Anketa

INZERCE | KARIÉRA | KONTAKT

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím | Další informace