Jídlo v Manú Praga: Nezklamalo!

foto jk
foto jk

Nedávno otevřená italská restaurace Manú Praga nás lákala od prvního dne. Emanuele Ridi dokázal své schopnosti už mnoha způsoby a jeho podnik Manú Risto & Lounge na Dětském ostrově je už léta skvělý. Jak se nám jeví jeho aktuální počin?

Místo a design

Umístění hned u řeky (pamětníci věcí, že tu bývaly dopravní firmy) je super a už vás jaksi naladí předem. Plusem podniku Manú Praga, který oceníte hned u dveří, je jeho prostornost a nepřecpanost. Stoly nejsou namačkané k sobě a vzdušnost celku se tak nekazí.

Je tu víc věcí, které potěší. K hygienickému zázemí v mínus prvním patře jdete po schodech, jejichž velké, oblé zábradlí upomene staré časy. Celkově to tu působí příjemně vyváženě. Strohost stolů a některých dalších součástí chytře kompenzují měkké židle v několika teplých odstínech, restaurace je moderní, ale s tušením jisté historie. Prima.

Obsluha

Lidi, kteří tu pracují, dělají přesně to, co dělat mají: Přicházejí v těch správných intervalech a umějí být milí a příjemně profesionální. Jsme rádi.

Jídlo

Samozřejmě jsme se sem šli hlavně najíst. Jsme ten druh hostů, který pro skvělé jídlo odpustí leccos, i když zde nebylo třeba žádných kompromisů: Jídlo bylo velmi dobré, jak ryba se zajímavou omáčkou ze sezonní nabídky, tak výborný šťavnatý steak klasického ražení doplněný o rucolu, sušená rajčátka a parmezán.Nesmíme zapomenout na chutné pečivo a prvotřídní, intenzivní olivový olej, který k němu tak nádherně ladil.

Mezi přílohami nechyběl grilovaný chřest a dlužno říci, že tak dobře připravený, chutí nabitý se jen tak nevidí. Příště musíme zkusit jejich pizzu, zdejší pec vypadá lákavě.

Resumé

Manú je příjemný podnik, kde dostanete kvalitu za ceny, které si ještě můžete dovolit. Sem můžete vzít i vzácné hosty a budete vědět, že se o ně dobře a profesionálně postarají. Není to úplně něco, z čeho bychom údivem padli do kolen s tím, že jsme nikdy nejedli nic takového, ale najedli jsme se velmi, velmi dobře a nepotkalo nás nic, co by se dalo označit za sebemenší problém nebo chybu. Jsme rádi, že tu tenhle podnik je.

 

Manú Praga

Revoluční 25

Praha 1

Otevřeno denně 11:30-00.00

https://www.manupraga.cz/

Comments

comments

Vyhledat